Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Συντονιστικό πολιτών & συλλογικοτήτων : ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΦΥΛΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΦΥΛΗ
 Στη σύσκεψη έγινε ενημέρωση και απολογισμός για τις δράσεις και παρεμβάσεις που έχουν γίνει

ως τώρα και για όσα έχουμε να κάνουμε που είναι πολλά.

  • Στις πιο πρόσφατες δράσεις εντάσσεται η συνέντευξη τύπου στις 21/6 το πρωί, όπου συμμετείχε ο Συντονισμός και οργάνωσε η ΠΡΩΣΥΝΑΤ. 
Οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν ενημερώνονται τακτικά για τις δράσεις μας και τις εξελίξεις. Επίσης, το κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Φυλής την ίδια μέρα, που αναβλήθηκε και η ενημέρωση του κόσμου, που συγκεντρώθηκε, για
όσα συμβαίνουν. Στις 22/6 έγινε με επιτυχία η παρέμβαση στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.
  • Τέλος, συνεχίστηκαν οι προσπάθειες για να συγκληθεί το Δ. Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη χωματερή και το νέο ΠΕΣΔΑ.
Η πιο σημαντική απόφαση, που πάρθηκε στη Σύσκεψη, ήταν η οριστικοποίηση της ανοικτής εκδήλωσης για να κλείσει η χωματερή. Θα γίνει τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Χρειάζεται να είναι μια ουσιαστική απάντηση σε όλους όσοι θέλουν και να είμαστε μια ζωή ο επίσημος σκουπιδότοπος της Αττικής και να πεθάνουμε τελικά μέσα στη χωματερή.
  • Επίσης, έγινε ενημέρωση για όσα έγιναν στην ΕΕ του ΕΔΣΝΑ. Ήταν εκεί η Δούρου,ο Παππούς κι ο Μπουραϊμης, ο νυν και πρώην Δήμαρχος Φυλής που τοποθετήθηκανμε βάση τις θέσεις και την ανακοίνωσή μας. Ήταν ακόμη άλλα 4 μέλη της ΕΕ και απότο Συντονισμό 5 άτομα. 
Ο Μπουραϊμης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι είναι λάθος ότι αποφεύγει την ΕΕ, ότι έχει ψηφίσει κατά του νέου ΠΕΣΔΑ και φάνηκε ότι συμφωνεί με τη συζήτηση στο Δ. Συμβούλιο. 
Ο Παππούς αποκάλεσε καραγκιόζηδες όσους έγραψαν την ανακοίνωση. 
Απαντήσαμε ότι καραγκιοζιλίκια είναι ότι δεν κάνει τοΔ. Συμβούλιο για τη χωματερή.
  •  Δήλωσε ότι στηρίζει όλα όσα προτείνει η Δούρου και ότι το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης θα γίνει, όταν επιτέλους εκπονηθεί, στα3.500 στρέμματα της χωματερής.
Η Δούρου ρώτησε γιατί δεν εμπλακήκαμε στη δημόσια διαβούλευση για το ΠΕΣΔΑ κι ερχόμαστε τώρα να διαμαρτυρηθούμε, φοβήθηκε ότι η κινητοποίηση για την πολύ έντονη δυσοσμία ήθελε να στοχοποιήσει την κομποστοποίηση και δήλωσε ότι δεν μπορεί να μοιράζει ψεύτικες υποσχέσεις για
συγκεκριμένη ημερομηνία κλεισίματος. 
  • Δηλώσαμε ότι και οι απόψεις μας έχουν καταγραφεί στη διαβούλευση και διαμαρτυρίες έχουν υπάρξει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν αντιδρούμε στη λογική της κομποστοποίησης, αλλά, όπως γίνεται στο ΕΜΑΚ, είναι πολύ προβληματική ως ανύπαρκτη. 
Τονίσαμε ότι είναι 2 χρόνια περιφερειάρχης και για να κλείσει η Φυλή, με βάση το προεκλογικό της σύνθημα, δεν υπάρχει κανένα σαφές και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Λόγια ακούμε πολλά, όμως, στην πράξη το μόνο που γίνεται είναι να ενισχύεται και να εξαπλώνεται η λειτουργία της ΟΕΔΑ Φυλής. 
  • Τη μεγάλη αυτή αντίφαση επισημαίνουν και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και πρέπει η ΕΕ, ο ΕΔΣΝΑ και το περιφερειακό συμβούλιο να αντιμετωπίσουν το θέμα πολύ πιο σοβαρά κι όχιόπως το έχουν κάνει ως τώρα.
Αφού αποχωρήσαμε, συζητήθηκε στην ΕΕ η στρατηγική μελέτη του νέου ΠΕΣΔΑ, που θα είναι στη διαβούλευση για 1 μήνα περίπου, και οι απαντήσεις στις επισημάνσεις των 2 Υπουργείων.

Για να προωθηθούν τα απολύτως δίκαια και λογικά αιτήματά μας για το
κλείσιμο της χωματερής, χρειάζεται εκτός από την εκδήλωση και το
Δημοτικό Συμβούλιο να επιμείνουμε στα ακόλουθα:
1) να υπάρξουν επιστολές και επισκέψεις στα περιφερειακά σχήματα ενόψει της
ψήφισης του νέου ΠΕΣΔΑ
2) να γίνει παρέμβαση στα δυο συναρμόδια υπουργεία, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος
3) να γίνει παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο τη μέρα της ψήφισης του νέου
ΠΕΣΔΑ
4) να συνεχιστεί η ενημέρωση και η δημοσιοποίηση του προβλήματος στα ηλεκτρονικά
και τα έντυπα ΜΜΕ τοπικά και ευρύτερα καθώς και η ενημέρωση των κατοίκων σε
Άνω Λιόσια, Ζεφύρι και Φυλή.

Συντονισμός πολιτών και συλλογικοτήτων
για το οριστικό κλείσιμο της Φυλής

oxi.xyta.filis@gmail.cοm /// f/b Χωματερή ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου