Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Aπονομή βραβείων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για το λογότυπο του Δικτύου “Κλιματοφύλακες” από τον ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ και το Τμήμα Π.Ε. της Γ.Δ.Δ.Ε. Αθήνας"Μετ' επαίνων" σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκε η απονομή βραβείων για τη
συμμετοχή τους στο διαγωνισμό για το λογότυπο "Κλιματοφύλακες" και για εργασίες για το κλίμα , σε εκδήλωση για το περιβάλλον στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου « Στέγη Πολιτισμού» στις 15 Ιουνίου 2016.
 
Το Δίκτυο Κλιματοφύλακες ξεκίνησε το 2006 με συμμετοχή 40 γυμνασίων από τη Γ΄Δ.Δ.Ε. και άρχισε πάλι τις δράσεις του το 2015 με συμμετοχή μικρών και μεγάλων μέσω του  ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ.
Συμμετείχαν τα σχολεία: 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου , 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου , 6ο Λύκειο Αιγάλεω και 3οΓυμνάσιο Αιγάλεω. Οι μαθητές από το 7ο Γ. Χαϊδαρίου έπαιξαν με τη συμμετοχή του κοινού το  περιβαλλοντικό παιχνίδι  «Ο Ζήνων πάει Ζάκυνθο !!!» που δημιούργησαν μόνοι τους και παρουσίασαν  τον δικό τους τοίχο αλληλεγγύης που βρίσκεται  στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Κριεζώτου καλώντας  όλους να προσφέρουν!!!!
 
Στο παρακάτω link μπορείτε  να δείτε τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το λογότυπο και υλικό για την κλιματική αλλαγή σε e-magazine https://joom.ag/uy6Q
 
Ευχαριστούμε το τμήμα περιβαλλοντικής Εκπ/σης , δια της Υπευθύνου κ. Ιωάννας Ντίνου για τη συνεργασία και ευχόμαστε μελλοντικές συνεργασίες .
Η εκδήλωση έκλεισε με την πρόταση του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για συνέχιση των δράσεων από τους ΚΛΙΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ καλώντας όλους , μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στη Δράση: Υιοθετώ την άποψη «φέρνω τη δική μου τσάντα όταν πηγαίνω για ψώνια»
και σχεδιάζω την δική μου σακούλα για τα ψώνια μου!
Προτείνουμε για το τέλος Οκτωβρίου: «Εβδομάδα χωρίς πλαστικές σακούλες» και
έκθεση με τις σακούλες που θα σχεδιάσουν οι ΚΛΙΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ σε κεντρική αίθουσα.
Πρόταση για κοινές δράσεις με Δήμους και άλλες τοπικές οργανώσεις. 
Μια φιλόδοξη πρόταση!!!!
 
Ο Δήμος μας δήμος χωρίς πλαστική σακούλα!!! Είναι στο χέρι μας να τους πείσουμε.
Σε αυτή τη δράση τους θέλουμε όλους μαζί μας!!!! Όλοι μαζί!!!
Τα 4 πρώτα έργα με σειρά ψήφων είναι : 
 

1o  έργο- Διαμαντίδου Μαρία – 7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
 
2o  έργο- Καπετανάκη Ηλέκτρα -7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
 
3o έργο-Αθανασίου Νικολέττα-7ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
4ο έργο- Ελίνα Μπατή-6o  Λύκειο Αιγάλεω


Σοφία Δημητρίου
Πρόεδρος ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου