Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

Ερώτηση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου για τις προσλήψεις στο Δήμο Χαϊδαρίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 21 Ιουνίου 2016.


Εδώ και αρκετό καιρό διάφορα  ακούσματα ή παράπονα γύρω από τις προσλήψεις στο Δήμο Χαϊδαρίου ρίχνουν σκιά αμφισβήτησης στο σύστημα προσλήψεων.

  • Όλα αυτά  θέτουν προ των ευθυνών τους τον Δήμαρχο, την επιτροπή του Δήμου που έχει την ευθύνηγια τις προσλήψεις, το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και όλες τις Δημοτικές  παρατάξεις και την δική μας πρώτα απ' όλα .
  Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το βαθμό αληθείας όλων των ακουσμάτων.
  •  Ωστόσο όμως ως “Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου”, μια Δημοτική Παράταξη με πλούσιους αγώνες και σημαντική συμβολή στα Δημοτικά δρώμενα, με δημοκρατικό, προοδευτικό και αριστερό προσανατολισμό, άρα και με αρχές που ταυτίζονται με τις αρχές της διαφάνειας και της αξιοκρατίας , θα ήταν ανεπίτρεπτο να αδιαφορήσουμε για το όλο θέμα. Έχουμε καθήκον: 
  • Απέναντι σε όλους τους Δημότες του Χαϊδαρίου ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισαν ή όχι, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα και να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το σύστημα των προσλήψεων να υπηρετεί τις παραπάνω αρχές: της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. 
  •  Απέναντι κυρίως στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί κοινωνικά και οικονομικά σε μεγαλύτερο βαθμό από την οικονομική κρίση.
   Έχουμε υποχρέωση:
  •              Να  δημιουργούμε τις προϋποθέσεις μέσω ενός αξιόπιστου συστήματος μορίων, ώστε να προσλαμβάνονται πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη να δουλέψουν , ώστε να επιλύσουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες! 
  •         Απέναντι στην αξιοπιστία των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας και της εξάρτησης τους από το πελατειακό κράτος.
Θα ήταν πολιτικό ατόπημα να αφήσουμε να πληγεί η εμπιστοσύνη των συμπολιτών στον κατεξοχήν λαϊκό και δημοκρατικό θεσμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης και δη αυτό του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου.   
Με βάση αυτή τη λογική και υπό το πρίσμα των προαναφερθέντων δεσμεύσεων, ο επικεφαλής της παράταξής μας  Θοδωρής Σπηλιόπουλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21-Ιουνίου 2016, υπέβαλε ερώτηση- πρόταση για το θέμα το προσλήψεων.
Εν συντομία η πρόταση είναι:
  1.  Προσλήψεις  μέσω του  ΑΣΕΠ ,όπου είναι κατοχυρωμένο στη συνείδηση του κόσμου ως φερρέγγυου καιαξιόπιστου συστήματος πρόσληψης. Το πλεονέκτημα είναι ότι το ΑΣΕΠ ακολουθεί ένα επιστημονικό σύστημα μοριοδότησης που παίρνει υπόψη του το σύνολο όλων εκείνων των παραγόντων, που συμβάλλουν στην αντικειμενικότητα των προσλήψεων.
 Και το κυριότερο μέσω του πίνακα μοριοδότησης των υποψηφίων, δίνεται η δυνατότητα ελέγχου , αλλά και το δικαίωμα ένστασης επί του πίνακά μοριοδότησης, αλλά και του τελικού πίνακα διοριστέων. ü    2.  Όπου δεν προβλέπονται προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου με κριτήρια ΑΣΕΠ.
Παρακολουθήστε αναλυτικά την ερώτηση-πρόταση του Θοδωρή Σπηλιόπουλου σε βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.facebook.com/politeshaidari/?fref=ts
ή στο youtube:
{youtube}p4HrRkme0gY{/youtube}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου