Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΕΣ, ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ


Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, μαζί με το Σωματείο και  εργαζόμενους του Δήμου, πραγματοποίησαν στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση στο Yπουργείο Eσωτερικών
.
Βασικό αίτημά τους, το οποίο απηύθυναν στον Γενικό Γραμματέα κ. Κ. Πουλάκη, ήταν η παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας των εργαζομένων των προσωρινών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 1/364/Μ/2008 των Παιδικών Σταθμών Δήμου Πετρούπολης και της προκήρυξης 1/379Μ/2009 του Δήμου Πετρούπολης (Ανταποδοτικές Υπηρεσίες).

  • Αυτό το οποίο τονίσθηκε από πλευράς των παρευρισκομένων στον κ. Πουλάκη ήταν ότι υπάρχει αδήριτη ανάγκη για οριστική πρόσληψη των ανωτέρω εργαζομένων. Διαφορετικά, πρόκειται να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου (ειδικά σε τόσο καθοριστικούς τομείς όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί και η καθαριότητα), οι οποίες με την απαγόρευση προσλήψεων έχουν στην κυριολεξία αποδεκατιστεί, αλλά και στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, εδώ και χρόνια.
Η Δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων, επισήμανε στον Γενικό Γραμματέα ότι είναι αδιανόητο, ειδικά σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, να οδηγηθούν οι άνθρωποι αυτοί στην ανεργία, με όλες τις συνέπειες για αυτούς και για τις οικογένειές τους, ειδικά εφόσον η ευθύνη για την κατάστασή τους εναποτίθεται διαχρονικά σε όλες τις κυβερνήσεις.
  • Ο κ. Πουλάκης, μετά την ενημέρωσή του, είπε ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, το οποίο είναι δυνατόν να διευθετηθεί μόνο με διάταξη νόμου.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (της οποίας ο Δήμαρχος Πετρούπολης είναι μέλος), παρουσία Σωματείου και εργαζομένων της πόλης. Η ΠΕΔΑ παρέχει στήριξη στο δίκαιο αίτημα του δήμου Πετρούπολης και υποστηρίζει ότι αυτό όχι μόνο θα διευκολύνει τη λειτουργία του, αλλά θα «δικαιώσει» και ηθικά εργαζόμενους που σε δύσκολους καιρούς στελέχωσαν και στήριξαν σημαντικές υπηρεσίες του Δήμου.
  • Επιπλέον, η παρούσα απόφαση της ΠΕΔΑ εστάλη την Τρίτη 24 Μαΐου στην Κ.Ε.Δ.Ε. για λήψη σχετικής απόφασης, ώστε να διαπιστωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση πανελλαδικά και να τεθεί υπόψη σε περίπτωση νέου Νομοσχεδίου, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για  προώθηση του θέματος στα γενικά ζητήματα των ΟΤΑ που βρίσκονται υπό διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου