Κυριακή 29 Μαΐου 2016

«Όχι» στην πρόταση Ζενέτου για το πάρκο Τρίτση, είπαν Κάβουρας, Τσίτσου, Κουτσιανάς


Με το επιχείρημα της εξασφάλισης του δημόσιου χαρακτήρα του πάρκου Τρίτση ως
προμετωπίδα και της επίκλησης του μελλοντικού ενδεχομένου να μη μπορέσει ο δήμος να ανταπεξέλθει, απάντησαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται σε αριστερά σχήματα, στην πρόταση του δημάρχου για κινητοποιήσεις και παραχώρηση του πάρκου στο δήμο Ιλίου.
Προβοκατόρικη χαρακτήρισε ο Κώστας Κάβουρας την πρόταση της δημοτικής αρχής, τη χρηματοδότηση χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο πρόβλημα η Σταυρούλα Τσίτσου, για εμπαιγμό και λαϊκισμό έκανε λόγο ο Παναγιώτης Κουτσιανάς ενώ ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μπάμπης Καούκης εξέφρασε την ικανοποίησή του.
Χαράλαμπος Καούκης, Δημοτική Ισοπολιτεία
«Χαίρομαι που φέρνετε τέτοιο ψήφισμα γιατί έρχεστε κοντά στις δικές μας θέσεις. Δε μπορεί να λειτουργήσει το πάρκο μόνο με το αποθεματικό του δήμου, αν δε μπουν μέσα τοπικοί επιχειρηματίες, οι οποίοι ανταποδοτικά θα προσφέρουν υπηρεσίες. Οι αγκυλώσεις του παρελθόντος μας έφεραν εδώ που δεν άφηναν τον ιδιωτικό τομέα να συνεργαστεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και το κεντρικό κράτος. Είμαστε σύμφωνοι».
Κώστας Κάβουρας, Αλληλέγγυα Πόλη Ιλίου
«Προβοκατόρικα και αιφνιδιαστικά έρχεται η πρόταση, μετά το δελτίο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, στο οποίο φαίνεται ότι κάτι κινείται. Θα είμαστε στον αγώνα για να λειτουργεί εύρυθμα το πάρκο Τρίτση και να προστατεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας του αλλά με την πρόταση που κάνετε δεν το διασφαλίζετε. Υπάρχουν θολά σημεία, θέτετε προσωπικά κριτήρια για να πάρετε οφέλη από το συγκεκριμένο χώρο».
Σταυρούλα Τσίτσου, Λαϊκή Συσπείρωση
«Η χρηματοδότηση είναι το πρόβλημα και όχι ποιος θα το λειτουργεί. Πρέπει να εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του. Το αποθεματικό του δήμου δε νομίζουμε ότι μπορεί να συντηρήσει το πάρκο, για το οποίο καμία κυβέρνηση δεν ενδιαφέρθηκε. Αν το πάρει ο δήμος και αναλάβει τα έξοδά του, δεν διευκολύνει έτσι τη κυβέρνηση;»
Παναγιώτης Κουτσιανάς, Αριστερό Σχήμα Ιλίου
«Εμπαιγμός και λαικισμός από τη διοίκηση να λέει ότι θα χρησιμοποιήσει το αποθεματικό. Ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την υπεράσπιση του πάρκου. Δούρειος Ίππος η εισήγηση, δε λέτε πως θα εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πάρκου. Αν δεν υπάρχει χρηματοδότηση από το κράτος ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, δε θα μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί. Να αποδοθεί το πάρκο στην περιφέρεια Αττικής».
πηγή:doxthi.gr
  • Η  πρόταση Ζενέτου

Νίκος Ζενέτος: «Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε το πάρκο Τρίτση». Πρόταση για συνεργασία με Αγίους Αναργύρους

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι ο δήμος Ιλίου είναι απολύτως έτοιμος να αναλάβει τη διαχείριση του πάρκου Τρίτση, αν δε μπορεί να το κάνει η πολιτεία, έδωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος. Παράλληλα, χαρακτήρισε μονόδρομο τη συνεργασία της κυβέρνησης με την αυτοδιοίκηση, επεσήμανε ότι μόνο ο δήμος μπορεί να εξασφαλίσει το δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου και κατέστησε σαφές ότι πρέπει να τελειώνει η υπόθεση γιατί οι πολίτες ζητούν λύσεις.
  • «Οι πολίτες έχουν κουραστεί από το να καταδικάζουμε και να λέμε ποιος έχει φταίξει μέχρι σήμερα. Θέλουν προτάσεις και λύσεις. Από την ημέρα που το πάρκο αποδόθηκε στον ΑΣΔΑ κάνουμε αγώνα για να μεταφερθούν και τα χρήματα για τη συντήρησή του, γιατί ο ΑΣΔΑ αδυνατεί να ανταπεξέλθει οικονομικά» τόνισε.
Απαντώντας στις επιφυλάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το αποθεματικό του δήμου, ο κ. Ζενέτος επεσήμανε ότι οι πολίτες δε θέλουν να διατίθεται ανάλογα με το τι αρέσει στον καθένα αλλά τι αρέσει στους πολλούς. «Αξίζει να κάνουμε ακόμα και οικονομίες για να χρηματοδοτήσουμε τη λειτουργία ενός πάρκου που θα το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι. Μπορούμε να το διαχειριστούμε πολύ καλύτερα από το υπουργείο που το διαχειρίστηκε μέχρι σήμερα, να βρούμε ιδέες που, στην πορεία, θα μειώνουν το κόστος για το δήμο. Όταν κάνουμε μια πρόταση, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορούμε γιατί είμαστε επιχειρησιακοί και όχι θεωρητικοί» σημείωσε.
  • Αναφορικά με τις αιτιάσεις που διατύπωσε μερίδα της αντιπολίτευσης σχετικά με το δημόσιο χαρακτήρα του πάρκου, ο δήμαρχος Ιλίου υπογράμμισε ότι, πέρα από το προεδρικό διάταγμα που φέρει σχετική πρόβλεψη, ο δήμος είναι εκείνος που μπορεί καλύτερα από τον καθένα να τον εξασφαλίσει ενώ κατηγόρησε τους δημοτικούς συμβούλους για δημιουργία εντυπώσεων. «Έχουμε δώσει εξετάσεις σε αυτό το θέμα. Μην πετάτε κορόνες. Η κυβέρνηση είναι εκείνη που, στην παρούσα φάση, δε μπορεί να εγγυηθεί το δημόσιο χαρακτήρα» τόνισε.
Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ζενέτος ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένα υπουργείο δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το πάρκο, αν δεν συνεργαστεί με την τοπική Αυτοδιοίκηση. «Χρειάζεται ένα σημαντικό στόλο οχημάτων και στελεχιακό δυναμικό. Ποιο υπουργείο είναι σε θέση να κάνει επένδυση σε ένα στόλο οχημάτων για να τα χρησιμοποιεί όταν χρειάζεται; Η έχετε την εντύπωση ότι εμείς θα τρέχουμε να βοηθάμε πίσω από ένα διορισμένο πρόεδρο ενός φορέα, ο οποίος θα κάνει ότι θέλει;» διερωτήθηκε.
Επεσήμανε δε, ότι η συμπεριφορά της πολιτείας είναι υποτιμητική καθώς «έχουμε κάνει 15 συναντήσεις και μας λένε ότι λένε και στον αντιπεριφερειάρχη, για αυτό έβγαλε δελτίο Τύπου και νομίζετε ότι κάτι κινείται».
  • Πρόταση για συνεργασία με Αγίους Αναργύρους
Η πρώτη πρόταση του δήμου Ιλίου, σύμφωνα με τον κ. Ζενέτο, είναι να δώσει το υπουργείο τα λεφτά που έχει υποσχεθεί στον ΑΣΔΑ και στη συνέχεια οι δυο δήμοι (Ίλιον και Άγιοι Ανάργυροι) να υπογράψουν προγραμματική σύμβαση με τον ΑΣΔΑ, προκειμένου να το διαχειρίζονται εκ περιτροπής. «Αν δε θέλουν οι Άγιοι Ανάργυροι, θα το έχουμε μόνο εμείς. Να υπάρχει πρόβλεψη ότι πρόεδρος του πάρκου θα είναι ο εκάστοτε πρόεδρος του ΑΣΔΑ ή ο εκάστοτε περιφερειάρχης, αν το θέλετε. Να εκπροσωπηθεί και το ΥΠΕΚΑ και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και να δουλέψουμε όλοι μαζί» ανέφερε ο δήμαρχος Ιλίου και πρόσθεσε: «Αν δεν προχωρήσουν όμως, λέμε ότι θα βάλουμε εμείς, ως δήμος Ιλίου τα λεφτά, το ανθρώπινο δυναμικό και το στόλο μας, να φτιάξουμε ένα πάρκο που θα το καμαρώνει ο κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου