Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

Τα συμπεράσματα της αστυνομίας για την εξαφάνισης της μικρής Μαρίας

 
  • Συμπέρασμα ΠΡΩΤΟ: Αμέλεια
Σε αμέλεια των γονιών και όχι σε απαγωγή αποδίδει η αστυνομία την εξαφάνισης της μικρής Μαρίας.
Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας παρέπεμψε σε δίκη τους γονείς της 4χρονης.


  • Συμπέρασμα ΔΕΥΤΕΡΟ: Η μικρή Μαρία ΔΕΝ ήταν θύμα απαγωγής η αρπαγής,
«Δεν έχει προκύψει η παραμικρή ένδειξη ότι η μικρή Μαρία ήταν θύμα απαγωγής η αρπαγής, είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή των γονέων του και εξαφανίστηκε». Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν αξιωματικοί της αστυνομίας που ερεύνησαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού.
  • Συμπέρασμα ΤΡΙΤΟ: Η τύχη ήταν στο πλευρό του παιδιού
«Ήταν απίστευτα τυχερό παιδί καθώς μόνο του μέσα στα χωράφια, μέσα στη νύχτα είναι πραγματικά θαύμα πως δεν του επιτέθηκαν αδέσποτα σκυλιά και πως το βράδυ που ξάπλωσε στα χορτάρια για να κοιμηθεί δεν του επιτέθηκαν φίδια», συμπληρώνει ο ίδιος αξιωματικός που μάλιστα χθες  μίλησε μαζί με την Μαρία μόλις μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Χαϊδαρίου.
  • Τι είπε η αστυνομία:
«Το παιδί πεινούσε και διψούσε παρά πολύ. Του δώσαμε τσουρέκι και νερό και άρχισε να μας λέει πως κυνηγούσε το σκυλάκι του παππού και το μικρό άλογο που υπήρχε εκεί στην αποθήκη και πως ξαφνικά χωρίς να το καταλάβει έφυγε μακριά από τους δικούς της». Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να αφήσουν τη Μαρία να μιλά χωρίς να την διακόπτουν και τη ρώτησαν μόνο αν κάποιος άγνωστος την έβαλε σε αυτοκίνητο ή αν μπήκε σε κάποιο σπίτι, το οποίο δεν γνώριζε. Το παιδί όμως ήταν κατηγορηματικό.
  • Τι είπε το παιδί:
«Περπατούσα μόνη μου μέσα στα χωράφια, τη νύχτα κουράστηκα και ξάπλωσα κάτω στο χώμα και τα χορτάρια για να κοιμηθώ. Μόλις ξύπνησα άρχισα πάλι να περπατάω», τους απάντησε η τετράχρονη.

  • Οι αστυνομικοί τονίζουν ότι η απόσταση που περπάτησε το κοριτσάκι φτάνει τα 2,5 χιλιόμετρα καθώς διένυσε μια απόσταση μέσα από χωράφια και όχι από τον κεντρικό δρόμο. «Είναι δυνατό παιδί με πολύ έντονο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης», λένε αξιωματικοί που έζησαν μαζί της τις ώρες που βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι γονείς της μικρής Μαρίας μετά την παραμονή τους στα κρατητήρια του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας και ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες και θα δικαστούν στις 4 Μαίου 2016.
  • Πώς βρέθηκε από τον λιμενικό
Ο άνδρας του Σώματος του Λιμενικού την βρήκε να περπατάει στην Λ. Καβάλας και φώναξε το όνομά της. Η μικρή κοντοστάθηκε και ο λιμενικός κατάλαβε ότι είναι το κορίτσι που αναζητούν. Όταν πήγε κοντά της, η Μαρία έβαλε τα κλάματα και του είπε «με άφησε η μαμά μου».
  • Η Εξαφάνιση
Η Μαρία -Ειρήνη Πρίντεζη, βρισκόταν με την οικογένεια της και φίλους σε μάντρα αυτοκινήτων επί της λεωφόρου Σχιστού - Σκαραμαγκά για να περάσουν την Κυριακή του Πάσχα.
Επέλεξαν τον συγκεκριμένο χώρο και για να την ευχαριστήσουν καθώς στη μάντρα υπάρχουν σκυλιά καθώς και ένα πόνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου