Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ερωτήσεις και παρεμβάσεις των Ενεργών Πολιτών Περιστερίου στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 24 Μαΐου




Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Φώτης Κουγιουμτζής, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση επί της συμφωνίας TTIP της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και
επενδύσεων, που ξεπερνά ακόμη και τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό και προσπαθεί με κρυφό τρόπο να επιβάλλει τους κανόνες των μεγάλων επιχειρήσεων.

  • Ενημέρωσε ότι η παράταξη θα καταθέσει  σχετικό ψήφισμα, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε και  αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση λόγω μη απαρτίας.   

Επίσης ο κ. Κουγιουμτζής ζήτησε από  την διοίκηση να πάρει θέση, στο θέμα  τοποθέτησης κεραίας τηλεπικοινωνιών σε περιοχή του 4ου διαμερίσματος, ενώ  με αφορμή το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, πρότεινε να εξεταστεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης του παλιού σινεμά Ριβιέρα, το οποίο καθώς βρίσκεται σε κεντρικό σημείο θα μπορούσε να φιλοξενήσει τέτοιου είδους δράσεις, σε αντίθεση με το θέατρο του δημαρχείου που είναι μικρό και το θέατρο Πολιτών που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο.  

  •  Επιπλέον, είπε μπορούμε αν κινητοποιηθούμε να σώσουμε το χώρο όπως είχαμε κάνει και με τον Φοίβο.  

Ένα άλλο θέμα ήταν αυτό  της εκμίσθωσης κτιρίων στην ψαραγορά. 
Ζήτησε αυτό να μην συμβεί, αντίθετα το  κτίριο  να διαμορφωθεί για χρήση από τον Δήμο, καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και έκανε έκκληση να επαναπροσδιορίσει ο Δήμος την λογική του να εκμισθώνονται δημόσιοι χώροι.

  • Ο δημοτικός σύμβουλος των Ενεργών Πολιτών κ. Στέφανος Παπαδόπουλος εξέφρασε την αντίθεση της παράταξης, στην απόφαση της αρμόδιας επιτροπής να εκμισθώσει το  381 οικοδομικό τετράγωνο,  στις οδούς Π. Τσαλδάρη, Αισώπου, Ύδρας, Αιγίνης, Μ. Αλεξάνδρου, σε ιδιώτη και την μετατροπή του σε χώρο εστίασης και ζήτησε να βρεθεί ένας άλλος τρόπος εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων ακινήτων. 

Για το θέμα της κεραίας, είπε ότι ευθύνη έχουν και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες αν δεν απαντήσουν μέσα σε δύο μήνες είναι σαν σιωπηρά να συναινούν.    
Αναφέρθηκε στο κολυμβητήριο στη Χωράφα και στα προβλήματα που είχε εντοπίσει κλιμάκιο τα παράταξης σε παλαιότερη επίσκεψη στο χώρο, ενώ σε πρόσφατη επίσκεψη διαπιστώθηκε απλώς «αλλαγή στην ταμπέλα και στο πλαστικό γύρω από την πισίνα. Με όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τι γίνεται»;


  • Η δημοτική σύμβουλος  κ. Σοφία Αλεξοπούλου ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων και τι γίνεται με το πράσινο σημείο και σημείωσε ότι έπρεπε το  φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους να γίνει σε μια περίοδο που να μην είναι περίοδος εξετάσεων, έτσι ώστε όλοι οι μαθητές να μπορούν να δουν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται και παρουσιάζουν οι συμμαθητές τους  σημαντικά θέματα της εποχής, όπως είναι το μπούλινγκ.

Ο δημοτικός σύμβουλος των κ. Ν. Ζούτσος  ρώτησε «τι γίνεται με το κολυμβητήριο. Έφτασε το καλοκαίρι και θα πρέπει κάποια στιγμή να λειτουργήσει προς όφελος των δημοτών. Η επιτροπή έχει συνεδριάσει; 
  • Και η διοίκηση έχει να πει κάτι συγκεκριμένο, εκτός και αν τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν πηγαίνουν κανονικά στον αέρα, σαν εκείνο το τρύπιο βαρέλι με το εθνικό  δάνειο και τα μνημόνια».   
Επίσης με αφορμή εκδήλωση που διοργανώνει το επόμενο Σάββατο ο Σύλλογος «Έλλη Αλεξίου» για τον αγωνιστή της Αριστεράς και για πολλά χρόνια πρόεδρο της «Έλλης Αλεξίου» Κώστα Παπλωματά , ρώτησε την διοίκηση  αν έχει κάνει κάτι για να τιμήσει τον τεθνεώτα αγωνιστή συνάδελφο. 
  • Τέλος τόνισε ότι ο χώρος του Μπλοκ 15 στο Χαϊδάρι, στον οποίο πρόσφατα έλαβε χώρα μια πολλή όμορφη γιορτή τιμής και μνήμης, θα έπρεπε να παραχωρηθεί στο Δήμο Χαϊδαρίου, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
 «Ο πολυπράγμων κ. Καμένος και ο συντοπίτης μας Δημήτρης Βίτσας, θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν πράξη αυτό που πολλά χρόνια τώρα λένε οι Δήμοι της περιοχής.
 Το στρατόπεδο θα πρέπει να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία και ένα τέτοιο κτήριο με τέτοια ιστορική μνήμη θα πρέπει να δοθεί στο Δήμο Χαϊδαρίου.  
  • Το ερώτημα που τίθεται προς τον Δήμαρχο, είναι το κατά πόσο τελικά ως δήμαρχος και πρόεδρος του ΑΣΔΑ μπορεί να θέσει τέτοιο ζήτημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου