Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

O Δήμος Περιστερίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου



    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ο Δήμαρχος
Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης αφηγήθηκε παιδικές ιστορίες σε μικρά παιδιά, που βρέθηκαν στη Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη. 
 

  • Με ιδιαίτερη χαρά, ο κ. Παχατουρίδης συνομίλησε με τα παιδιά και άκουσε τις δικές τους σκέψεις και απορίες για το παιδικό αφήγημα, αλλά και με τους γονείς, σημειώνοντας ότι οι μικροί συμπολίτες αποτελούν την ελπίδα, για το καλύτερο μέλλον της πόλης.

Ακολούθησε το ταξίδι στα παραμύθια μέσα από το εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα "Λέσχη Παραμυθιού Κόκκινη Κλωστή Δεμένη" με μια εξαιρετική αφήγηση από την Ασπασία Δανιά, στην κιθάρα - φωνή ο Αργύρης Σταμούλος και οι μικρές Μαριλένια Σταμούλου, Δήμητρα Σταμούλου και η Χριστίνα Τσιμπόγου, οι οποίοι παρουσίασαν το παιδικό βιβλίο της Σοφίας Παράσχου "Η πριγκίπισσα Θλίψη που έγινε... Χαρά"!
 

  • Επίσης, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη δραστηριότητα με τίτλο: "Συλλέγω εμπειρίες με το φως" από μια σειρά εκδηλώσεων της Εκπαιδευτικής δράσης «Συλλέγω Εμπειρίες», στο πλαίσιο του προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος".

Ο Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στην αρμόδια Αντιδήμαρχο Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου, στην Υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λιλή Καρκούλια και στον Υπεύθυνο της Λέσχης Παραμυθιού, Εκπαιδευτικό Αλέξανδρο Πατσή για το γεγονός ότι παρουσιάζει μια πρωτοπόρα δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο.

  • Ειδικότερα, έχει τις δράσεις: Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, Δανειστική Βιβλιοθήκη, Παιδική Βιβλιοθήκη, Κλασσική Βιβλιοθήκη, Μουσική Βιβλιοθήκη, Λέσχη Παραμυθιού, Λέσχη Παραμυθιού Ενηλίκων, Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων, Παρουσιάσεις Βιβλίων, Πανελλαδικό Φεστιβάλ Παραμυθιού, Ομάδες παλιών συμμαθητών ανταμώνουν στο χώρο της "Μαζί ξανά στο σχολείο". 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη βρίσκεται στο "Πέτρινο", πρώην  2ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, Σκρα 62 & Αδριανουπόλεως. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης στα τηλέφωνα: 2105716057 & 2105716069.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου