Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας στο Άλσος Περιστερίου




Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου, κατά τη διάρκεια της εκδρομής τους στο Άλσος Περιστερίου, συμμετείχαν σε ένα Παιχνίδι Σταθμών Υγείας που σχεδιάστηκε από το πρόγραμμα ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας
μας, σε συνεργασία με τους καθηγητές του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Διευθυντή του σχολείου κου Κοντούλη και της Υποδιευθύντριας κας Πρασίνου, και την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, με τη συνεργασία της κας Μαίρης Τσιώτα, Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Πρασίνου και Πολιτισμού, την υποστήριξη του κου Γιώργου Μπεκιάρη, Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας του Δήμου, τη συμμετοχή της κας Χριστίνας Κωνσταντακοπούλου, Υπεύθυνης του Δήμου για το Πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, καθώς και Εξειδικευμένων Καλεσμένων μας, της κας Πένυς Μπεσχένη, Πρωταθλήτριας Κολύμβησης και Υπαλλήλου του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, του κου Βεργυρή, Γεωπόνου του Δήμου, της κας Μαριλένας Πρωτοψάλτη και του κου Άντυ Παξινού, Καλλιεργητή – Κηπουρού - Αρθρογράφου και συνιδρυτή της «Φυτοσοφία» και της κας Μαριάννας Δεσύπρη, εκπαιδευτικού, μεταπτυχιακής φοιτήτριας του ΠΜΣ Αγωγής και Προαγωγής Υγείας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.
 
Το πρόγραμμα «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας» βρίσκεται στη Γ’ Φάση υλοποίησής του σε 6 Σχολεία Παρέμβασης στην Αττική και σε 3 Σχολεία Ομάδες Ελέγχου. Η συντονιστική ομάδα του προγράμματος αποτελείται από το  Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα προώθησης υγείας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθ. Πρωτ. Φ13.1/7092/Δ2) και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των εφήβων στη συνειδητή υιοθέτηση Συνηθειών Υγείας, μέσω βιωματικών εμπειριών και μέσω των μηνυμάτων που αποφασίζουν να εκφράσουν σε μορφή τέχνης. Από τη Α’ Γυμνασίου, το ένα τμήμα συμμετέχει και στον πυρήνα του προγράμματος, όπου οι μαθητές δημιουργούν τη δική τους ταινία μικρού μήκους.
 
Όλα τα τμήματα της Α’ Γυμνασίου ολοκλήρωσαν σήμερα οχτώ εικοσάλεπτους σταθμούς, όπου
1.      Καλλιέργησαν και Δοκίμασαν Γεύσεις
2.      Πειραματιστήκαν Επιστημονικά με το Νερό
3.      Μαγείρεψαν το Πρωινό τους Σνακ, Μπάρες Δημητριακών
4.      Κινηθήκαν, Έπαιξαν και Αθλήθηκαν
5.      Εκφράστηκαν δημιουργικά Ζωγραφίζοντας
6.      Εκφράστηκαν δημιουργικά Φωτογραφίζοντας
7.      Προσέφεραν στην Ανακύκλωση του Δήμου και περιηγηθήκαν στο χώρο
8.      Συναγωνιστήκαν σε ομάδες και ατομικά στη Φρούτο-Σκυταλοδρομία
 
Στη σημερινή εκδρομή όλοι οι μαθητές εκτέθηκαν σε διαφορετικές πτυχές του τι σημαίνει να έχουμε Υγεία. Ήπιαν νερό, έφαγαν φρούτα, όπως και τη Μπάρα Δημητριακών που έφτιαξαν, δοκίμασαν βρώσιμα άνθη και πήραν μαζί τους ένα γλαστράκι για να το μεταφυτεύσουν, να το φροντίσουν και να μας το στείλουν φωτογραφία σε ένα μήνα, συμμετέχοντας έτσι σε μια κλήρωση δώρων.
 
Τραβήξαν φωτογραφίες στο Άλσος, από τις οποίες η ομάδα Σκηνοθετών μας θα αναδείξει τα καλύτερα πλάνα. Τις αναμένουμε στο email του ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ. Πειραματιζόμενοι με το νερό, απέκτησαν εμπειρίες και από αύριο, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους μαζί σας με Νερό-Πειράματα. Μπορείτε να βρείτε μερικές ιδέες στην ιστοσελίδα μας. Πολύ θα θέλαμε να δούμε φωτογραφίες και βίντεο από τα πειράματά σας μαζί τους. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να ετοιμάσετε μαζί τους και κάποιες από τις συνταγές που προτείνουμε στα Φυλλάδια του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που μοιράστηκαν στους μαθητές ή που θα βρείτε επίσης στην Ιστοσελίδα μας.

Η ιστοσελίδα του ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ ( www.kare-kare.gr  ) αποτελεί μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που συνεχώς εμπλουτίζεται. Νέες ενδιαφέρουσες πηγές σε μορφή άρθρων, συνταγών, ερευνών, παιχνιδιών, κουίζ, κληρώσεων, διαγωνισμών, εκδηλώσεων, συνεντεύξεων, ενημερώσεων προσδίδουν νέες οπτικές στις Συνήθειες Υγείας μας. Γινόμαστε ερευνητές γύρω από τις Συνήθειές μας, και μέσω της δημιουργικής μας έκφρασης, επιλέγουμε το δικό μας μήνυμα Υγείας. 
 
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον διαδικτυακό μας χώρο, είτε με απλή περιήγηση, είτε μέσω της εγγραφή σας στο ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ, όπου σας δίνεται η δυνατότητα να σας αναγνωρίζει το σύστημα και να σας ενημερώνει για το ποιες αναρτήσεις έχετε ήδη μελετήσει.

Τέλος, θα χαρούμε ιδιαίτερα να μοιραστείτε μέσω της ιστοσελίδας μας και με τους υπόλοιπους εφήβους και άλλες ενδιαφέρουσες πηγές, όπως επίσης και έργα σας, συνταγές σας, πειράματά σας, μέσω του email μας.  Το ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ μόλις ξεκίνησε, και μπορεί να πάρει τη μορφή που θα του δώσουμε όλοι μαζί!

Ευχόμαστε η σημερινή μέρα να ήταν εποικοδομητική για τους Εφήβους μας, και ο κάθε ένας να έχει αποκομίσει κάτι, αυτό που ταιριάζει στην ίδια και στον ίδιο.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας,


Η Συντονιστική Ομάδα του ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου