Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ημερίδα ενημέρωσης του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιλίου για την Αντισεισμική Προστασία






 Με ευαισθησία σε θέματα πρόληψης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την προσχολική ηλικία, ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα με θέμα την
Αντισεισμική Προστασία, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.), για τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα Νηπιαγωγεία του Δήμου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και της επαρκούς ενημέρωσης για θέματα ασφάλειας, την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ιλίου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, η Τοπογράφος Μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π. Αναστασία Ιωακειμίδου αναφέρθηκε στα Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού, καταρρίπτοντας φήμες και μύθους που κυκλοφορούν για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Στη συνέχεια η Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π., Γεωλόγος Δρ. Κούρου Ασημίνα ανέπτυξε το θέμα της Διαχείρισης του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, όπως η σύνταξη σχεδίων έκτακτης ανάγκης και οι ασκήσεις ετοιμότητας, ενώ στο τέλος της ημερίδας ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση, με καίρια ερωτήματα από πλευράς του προσωπικού και εμπεριστατωμένες απαντήσεις από τις εξαιρετικές εισηγήτριες. 
 
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, κατέθεσε την προσωπική του εμπειρία από τους σεισμούς του 1999, ως αρμόδιος, τότε, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ευχαρίστησε τον Ο.Α.Σ.Π. για την ανταπόκριση και τη συνεργασία, ενώ συνεχάρη τόσο την εντεταλμένη Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής Νίκη Βομπιράκη και τη Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής για την πρωτοβουλία, όσο και το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων του Δήμου για τη συμμετοχή και το εξαιρετικής ποιότητας έργο που επιτελεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί νέα ημερίδα για τους παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των Νηπιαγωγείων του Δήμου, με θέμα «Πυρασφάλεια και Πυροπροστασία», σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, ενώ την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 έχει προγραμματιστεί η έναρξη της Σχολής Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, με πρώτο θέμα συνάντησης «Τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών προσχολικής ηλικίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου