Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Ο Β. Ντηνιακός: Κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων στον Σκαραμαγκά

  • Η δημοτική αρχή οφείλει να επιμείνει στο συμφωνημένο όριο των 1.500 προσφύγων που θα εγκατασταθούν στον Σκαραμαγκά.
  • Η κυβέρνηση να αποκεντρώσει αναλογικά την εγκατάσταση των προσφύγων έτσι ώστε να φιλοξενηθούν και στους άλλους δήμους.
 
Στις δύο αυτές βασικές προτάσεις ο Βαγγέλης Ντηνιακός επέμεινε ανυποχώρητα και με έμφαση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε και πάλι το θέμα της εγκατάστασης προσφύγων στον Σκαραμαγκά.

Αυτή τη φορά αυτό που κυριάρχησε ήταν ο τελικός αριθμός των προσφύγων που πρόκειται να εγκατασταθούν στην προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά. Ήδη έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 1.000 και ο αριθμός που ακούγεται φτάνει πότε στις 3.000, πότε στις 5.000 ακόμα και στις 8.000.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δε συμφωνούμε με τις ενέργειες της Κυβέρνησης για πολύ μεγάλο αριθμό συγκέντρωσης προσφύγων σε χώρους φιλοξενίας αλλά καί με τη στάση της Δημοτικής Αρχής να μη βάζει ένα όριο στον αριθμό, γιατί αυτό στην πράξη οδηγεί στη συγκέντρωση όλο και περισσότερων προσφύγων στον Σκαραμαγκά.
Με αυτές τις επιλογές το Χαϊδάρι γίνεται η εύκολη λύση μεταφοράς και εγκατάστασης προσφύγων από άλλα μέρη του λεκανοπεδίου και της χώρας, μια εξέλιξη που δεν υπηρετεί την πόλη και τους κατοίκους της αλλά και τους ίδιους τους πρόσφυγες που εγκαθίστανται σε συνθήκες γκετοποίησης με τα γνωστά προβλήματα.

(Λίγες ημέρες μετά το δημοτικό συμβούλιο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 18 Απριλίου ο Βαγγέλης Ντηνιακός μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Δημήτρη Τσατσαμπά και Βασίλη Καρατζαφέρη επισκέφτηκαν οι ίδιοι τον συγκεκριμένο χώρο φιλοξενίας).

Τα αιτήματα των δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο
Επείγουσα η ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα

Στην ίδια συνεδρίαση ο Βαγγέλης Ντηνιακός έθεσε υπόψιν του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ένα σοβαρό αίτημα συνδημότισσας, όπως αυτό καταχωρήθηκε από την ίδια στην πλατφόρμα «Haidari Agenda».


Ειδικότερα, μέσω της πλατφόρμας και με αίτημα που κατέθεσε η κ. Εριφύλη Τσουκαλά εκφράζεται η αγωνία των κατοίκων της οδού Κορυτσάς για το σοβαρό θέμα του αντιπλυμμηρικού στην περιοχή καθώς και για τον προβλεπόμενο εποχιακό καθαρισμό και ψεκασμό για κουνούπια της περιοχής ενόψει καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου