Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας στο Δήμο Ιλίου



 Μια νέα καινοτομία ξεκινά ο Δήμος Ιλίου, μέσω της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής, θέτοντας σε
λειτουργία Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, με στόχο να στηρίξει την οικογένεια και να βοηθήσει τους γονείς των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου να ανταποκριθούν στον σύνθετο και απαιτητικό γονικό τους ρόλο.
Το θέμα της πρώτης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στον
12ο Βρεφονηπιακό Σταθμό ήταν: «Τα χαρακτηριστικά της κοινωνικής συμπεριφοράς των παιδιών προσχολικής ηλικίας», με ομιλητή τον Καθηγητή Αναπτυξιακής Ψυχολογίας στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Συντονιστή της Ελληνικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος
CARE κ. Κωνσταντίνο Πετρογιάννη, ο οποίος στο τέλος του σεμιναρίου απάντησε διεξοδικά στα πολλά ερωτήματα των γονέων που συμμετείχαν. 
 
Σχετικά με τη Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε:
«Ξεκινάμε αυτήν την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας ότι η ανατροφή του παιδιού, είναι η σημαντικότερη και η δυσκολότερη αποστολή που έχουν οι γονείς. Είμαστε δίπλα τους, στηρίζουμε το έργο τους και ελπίζω ότι η Σχολή Γονέων θα αποτελέσει ένα πεδίο ουσιαστικής ενημέρωσης, γόνιμης ανταλλαγής εμπειριών και γνώσεων σχετικά με το μεγάλωμα των παιδιών, καθώς και ένας χώρος πληροφόρησης για τις παιδαγωγικές εξελίξεις και τις απόψεις της επιστήμης, που θα συμβάλλει στην βελτίωση της σχέσης του γονέα με το παιδί.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου