Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ενεργοί Πολίτες Περιστερίου: Ζητάμε το Πάρκο της Νέας Ζωής να συντηρηθεί



Άλσος Περιστερίου και Πάρκο Νέας Ζωής


Δύο χώροι πρασίνου μέσα στην πόλη του Περιστερίου και ταυτόχρονα δύο διαφορετικοί κόσμοι..


  • Εξήντα στρέμματα το Άλσος, σαράντα εννέα το Πάρκο στη Νέα Ζωή.

Χλιδή ,φώτα ,εκατομμύρια για το κέντρο της πόλης για το θεαθήναι- πλήρης εγκατάλειψη όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του Πάρκου στη συνοικία της Νέας Ζωής.
Δύο διαφορετικές πολιτικές από τη διοίκηση του Δήμου για το κέντρο της πόλης , αλλά  και για τις συνοικίες της που είναι πλήρως υποβαθμισμένες.

  • Ζητάμε το Πάρκο της Νέας Ζωής να συντηρηθεί, να φωτισθεί, να λειτουργήσει η πυρόσβεσή του για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι πυρκαγιάς, να αποκατασταθούν  τα κατεστραμμένα  συντριβάνια του, να μπούν βρύσες με πόσιμο νερό, να ομορφύνει με λουλούδια, να γίνουν σύγχρονες τουαλέτες, να διευρυνθεί το θερινό ωράριο και πάνω απ΄ όλα το Πάρκο να φυλάσσεται τη νύχτα.

Να λειτουργήσει ξανά το γήπεδο τένις ή στη θέση του να γίνει γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5,να ενθαρρυνθούν οι συλλογικότητες και οι νέοι να παράξουν πολιτιστικό έργο στα υποτυπώδη θεατράκια, να δοθεί  από το Δήμο ελεύθερη πρόσβαση στο internet εντός του Πάρκου για τους επισκέπτες.

  • Τέλος εκφράζουμε την  αντίθεσή μας στην κατασκευή αναψυκτηρίου ογδόντα τετραγωνικών μέτρων εντός του Πάρκου που έχει ανακοινώσει η δημοτική αρχή, γιατί πιστεύουμε ότι θα αλλοιώσει το χαρακτήρα του ως  χώρο πρασίνου, περιπάτου, παιδικής χαράς  και θα δημιουργήσει προβλήματα όχλησης και παραβατικότητας στους περίοικους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας μαζί με τους κατοίκους της περιοχής για την ποιοτική αναβάθμιση του Πάρκου της Νέας Ζωής και ελπίζουμε η δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις ανάγκες των φίλων του Πάρκου και των περιπατητών.
Περιστέρι δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης και τα έργα βιτρίνας, αλλά και οι συνοικίες της που βιώνουν την εγκατάλειψη  από τη δημοτική αρχή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου