Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Ιλίου ενάνρια σε εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βλάπτουν την υγεία των πολιτών του



 
 Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου και όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτό καταδικάζει οιαδήποτε μορφή εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών
κινητής τηλεφωνίας που βλάπτουν την υγεία των πολιτών του με το παρακάτω ψήφισμα και ορίζει διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή κατοίκων σε αυτήν, με σκοπό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αλλάξει ο ισχύων Νόμος προς όφελος της δημόσιας υγείας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 21.04.2016, ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Δήμο μας:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου λαμβάνοντας υπόψη το θέμα των σταθμών βάσης και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας καταδικάζει οιαδήποτε μορφή εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βλάπτουν την υγεία των πολιτών του Δήμου μας.     
Το Δημοτικό Συμβούλιο και όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν σε αυτό, αντιτίθενται σε τέτοιες λειτουργίες και αναφέρουν με το παρόν ψήφισμα, για λογαριασμό όλων των κατοίκων - δημοτών - πολιτών του Δήμου μας, λαμβάνοντας υπόψη, για πολλοστή φορά, το υπέρτατο αγαθό της υγείας, ότι θα σταθούν έμπρακτα αρωγοί στην προσπάθεια προστασίας αυτού του αγαθού, δηλαδή στην προστασία της υγεία τους, με οιονδήποτε τρόπο και δια της νομικής υπηρεσίας της Δημοτικής Αρχής και τις μετρήσεις από το μηχάνημα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
-     Ζητάμε την παρέμβαση του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης του Δήμου, να ελέγξει τη νομιμότητα όλων των υφιστάμενων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στα διοικητικά όρια του Δήμου Ιλίου και να προβεί στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για όσες από αυτές διαπιστωθούν ότι είναι παράνομες.
-     Ορίζει διαπαραταξιακή επιτροπή με τη συμμετοχή κατοίκων σε αυτήν, με σκοπό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να αλλάξει ο ισχύων Νόμος προς όφελος της δημόσιας υγείας.
Η επιτροπή αποτελείται από τους κ.κ. Κουκουβίνο Δημήτριο - Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Αλεβίζου Ανδριάνα - Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας & Υγείας, Μηλιώνη Παναγιώτα - Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Κουμαραδιό Γεώργιο - Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Απορριμμάτων & Πρασίνου, Βασιλόπουλο Δημήτριο - Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Καούκη Χαράλαμπο - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Δημοτική Ισοπολιτεία», Κάβουρα Κων/νο - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης Αλληλέγγυα Πόλη», Τσίτσου Σταυρούλα - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Κουτσιανά Παναγιώτη - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Αριστερό Σχήμα Ιλίου» & Ξενάκη Νικόλαο - Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Αντιμνημονιακή Κίνηση Πολιτών Ιλίου (Α.Α.Κ.Π.Ι.)» και εκπρόσωποι της κίνησης των κατοίκων ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. 

Το παρόν ψήφισμα θα κοινοποιηθεί:
·      Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
·      Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)
·      Στον τοπικό τύπο
·      Στο διαδίκτυο
Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

Κουκουβίνος Δημήτριος



Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ή αλλιώς σταθμοί βάσης εξασφαλίζουν την επικοινωνία μεταξύ των κινητών τηλεφώνων.
Η ανάγκη των εταιριών να πετύχουν μεγαλύτερη πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων (ήχου, εικόνας, βίντεο, ίντερνετ) από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών, πολλές από τις οποίες λειτουργούν παράνομα.
Τα επίπεδα εκπεμπόμενης ακτινοβολίας επίσης αυξάνονται συνεχώς λόγω των αυξημένων αναγκών του δικτύου αλλά και λόγω της χρήσης νέων πιο γρήγορων τεχνολογιών εκπομπής.
Παλαιότερα υπήρχαν μόνο κεραίες που εξέπεμπαν ακτινοβολία 2G (GSM900MHz, GSM1800MHz) και τώρα έχουμε επιπλέον κεραίες 3G (UMTS 2100MHz) και 4G (1800MHz) όλες διαφορετικής κυματομορφής, με άγνωστες επιπτώσεις στον άνθρωπο.
Και τα επόμενα χρόνια θα προστεθούν νέες, πιο γρήγορες, κεραίες στο υπάρχον δίκτυο, χωρίς όμως να σταματά η εκπομπή των υπαρχόντων κεραιών 2G, 3G, 4G, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι συνδρομητές με συσκευές παλαιότερου τύπου.

Που υπάρχουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

  • Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι εγκατεστημένες στις οροφές κατοικιών και χώρων εργασίας, σε υψώματα κ.α. Συνηθισμένα σημεία τοποθέτησης: δίπλα σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, σε κτίρια του ΟΤΕ, σε κτίρια της Cosmote, της Vodafone και της Wind, σε κτίρια εταιρειών, εργοστάσια, σε περιοχές με πολλά γραφεία, καταστήματα κ.α.
  • Σε αραιοκατοικημένες περιοχές οι κεραίες εκπέμπουν με μεγαλύτερη ισχύ και έχουν ακτίνα κάλυψης ως 20km (υπερκυψέλες)
  • Στις αστικές περιοχές χρησιμοποιούνται κεραίες με μικρότερη ισχύ (μακροκυψέλες με ακτίνα κάλυψης μέχρι 20 Km και μικροκυψέλες μέχρι 1 Κm).
  • Όσο πιο πυκνοκατοικημένη η περιοχή, τόσο περισσότερες οι κεραίες.
  • Ιδιαίτερα σε αστικές περιοχές, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι συχνά καμουφλαρισμένες σαν θερμοσίφωνες, πινακίδες, καμινάδες, μέσα σε καμπαναριά κ.α. για να αποφευχθούν οι αντιδράσεις από τους γείτονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου