Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016

«Δράσεις υπέρ του παιδιού και της οικογένειας Ρομά» Ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη στην ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως
 Στην επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολης Ιλίου, Αχαρνών και
Πετρουπόλεως ο Δήμαρχος της πόλης μας Γιώργος Καπλάνης συμμετείχε ως ομιλητής στην θεματική ενότητα που αφορούσε την ενδυνάμωση της θέσης των τσιγγάνων στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινότητα.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του με τίτλο « Έλληνες πολίτες Ρομά» ανέπτυξε σε βάθος την σημερινή πραγματικότητα σε ότι αφορά την κατάσταση των Ρομά και πρότεινε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες βελτίωσης της υπάρχουσας κατάστασης μέσα από προγράμματα συμβουλευτικής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και τις κοινότητες των Ρομά.
Πάνω στην συγκεκριμένη θεματολογία υπήρξαν επίσης εισηγήσεις από τον Ευρωβουλευτή κ. Νίκο Ανδρουλάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γιάννη Βασιλείου, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Τσιγγάνων Διαμεσολαβητών & Συνεργατών κ. Κων/νο Παϊτέρη καθώς και τον Διαπιστευμένο Κοινωνικό Διαμεσολαβητή κ. Απόστολο Αθανασόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου