Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Η «Αλληλέγγυα Πόλη» στο πλευρό των προσφύγων του Σκαραμαγκά





Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη» μαζί τον
επικεφαλής και δημοτικό σύμβουλο Ιλίου, Κώστα Κάβουρα, επισκέφτηκε το νεοσύστατο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Σκαραμαγκά στο Χαϊδάρι.

  • Κατά την διάρκεια την επίσκεψης τα μέλη της δημοτική κίνησης είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους για την λειτουργία του χώρου, τους πρόσφυγες που  φιλοξενούνται αλλά και να βοηθήσουν τους εθελοντές που βρίσκονται καθημερινά εκεί και φροντίζουν γι' αυτούς τους ανθρώπους.

 
Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί υπό την εποπτεία της Πολιτείας και του Πολεμικού Ναυτικού, με την υποστήριξη των Δήμων και των Δομών Αλληλεγγύης της Δυτικής Αθήνας, ενώ αυτή τη στιγμή φιλοξενεί περίπου 1600 άτομα, ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά.
Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί προκατασκευασμένοι οικίσκοι εξοπλισμένοι με όλες τις απαραίτητες υποδομές (ζεστό νερό, κλιματισμός κλπ.), ενώ τη σίτιση των ανθρώπων αυτών έχει αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό με την συνδρομή των εθελοντών από τις δομές αλληλεγγύης της ευρύτερης περιοχής.

  • Αξίζει να σημειωθεί, πως η «Αλληλέγγυα Πόλη» έχει πάρει πρωτοβουλίες και έχει προβεί στην υλοποίηση δράσεων για την υποστήριξη των προσφύγων, ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με τακτική παρουσία των μελών της στις δομές φιλοξενίας που λειτουργούν (ή λειτούργησαν κατά το παρελθόν) στην Αττική αλλά και με συχνές εκκλήσεις για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στον Πολυχώρο της παράταξης «Ομπρέλα».

 
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν στις δράσεις αυτές,  απεστάλησαν τόσο στα νησιά που υποδέχονται τους πρόσφυγες (Λέρος, Χίος, Μυτιλήνη), όσο στις δομές φιλοξενίας της Αθήνας (Τάε Κβο Ντο – Παλέ – Ελληνικό – Ελαιώνας – Σκαραμαγκάς). Μετά τη δημιουργία από την Περιφέρεια Αττικής  κεντρικής αποθήκης για την συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας, τα είδη που συγκεντρώνονται παραδίδονται εκεί.

  • Επιπλέον, εδώ και περίπου δύο μήνες, η παράταξη οργανώνει ομάδες εθελοντών από τη πόλη του Ιλίου με σκοπό να ενισχύσει όσο μπορεί τη προσπάθεια για διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με σεβασμό στην αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Οι εθελοντές όλο το προηγούμενο διάστημα ενίσχυαν σταθερά την πύλη Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου φιλοξενίας στο Χαϊδάρι μετέφεραν τη δράση τους εκεί.

Στην ιστοσελίδα της παράταξης μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για συμμετοχή στην καμπάνια αλληλεγγύης στους πρόσφυγες (http://www.allileggya-poli.gr/kampania) και να δηλώσετε την διαθεσιμότητά σας.

Ίλιον, 23/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου