Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Μιχάλης Σελέκος: Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην πορεία κατά της ανεργίας

  • Δελτίο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου
 

  • Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες λαού που συμμετείχαν στην πορεία κατά της ανεργίας. Η πλατεία Δημαρχείου στο Χαϊδάρι, πλημμύρισε από εργάτες ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και νεολαία, αποδεικνύοντας με τη μαζική συμμετοχή, ότι αυτή η πορεία θα είναι η αρχή νέων μεγάλων αγώνων για τη διεκδίκηση δουλειάς για όλους, δουλειάς με δικαιώματα.
Τους πορευόμενους αγωνιστές με επικεφαλής τη Δημοτική Αρχή της Πάτρας και το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, υποδέχθηκαν στο Χαϊδάρι ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο Δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος και ο Δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος.
  • Μαζί τους, οι χιλιάδες λαού από το Χαϊδάρι και όλη τη Δυτική Αθήνα με τους μαζικούς τους φορείς υποδέχθηκαν θερμά, με χειροκροτήματα και το σύνθημα: «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», δηλώνοντας την ετοιμότητα να παραλάβουν τη σκυτάλη.
 
«Δεν τους βαστάνε μόνο τα πόδια τους, το λέει και η καρδιά τους», τόνισε παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραγιάννης. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Χαϊδαρίου της ΟΓΕ και της Λαϊκής Επιτροπής Αιγάλεω.
Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου, το οποίο ομόφωνα αποφάσισε τη στήριξη και τη συμμετοχή του στην πρωτοβουλία, των κατοίκων και των φορέων της πόλης, την πορεία καλωσόρισε ο δήμαρχος, Μιχάλης Σελέκος. «Σας καλωσορίζουμε στο Χαϊδάρι και στη Δυτική Αθήνα της υποβάθμισης, των δεκάδων χιλιάδων ανέργων, των κλειστών μαγαζιών, βιοτεχνιών, εργοστασίων, όπου κανένα σφυρί δεν χτυπάει στα γιαπιά, όπου το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 30% και στη νεολαία το 60%», σημείωσε μεταξύ άλλων και συνέχισε: «Η πορεία κατά της ανεργίας είναι μάθημα αγώνα κυρίως για τις νέες γενιές. Ένα μάθημα που πρέπει να προστεθεί στην αγωνιστική δράση των εργατικών σωματείων, των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών που δίνουν καθημερινούς αγώνες για να αποκρούσουν την αντεργατική λαίλαπα», είπε και πρόσθεσε την ανάγκη για προετοιμασία της 48ωρης απεργίας.

  • Από την πλατεία του Χαϊδαρίου, ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, επανέλαβε ότι ο αγώνας δεν είναι μια φωτοβολίδα. «Είναι το αντίθετο, είναι το ξεκίνημα, θα έχει συνέχεια και αυτό θα το οργανώσουμε εμείς. Θα το οργανώσουν οι άνεργοι, η νεολαία μας, αυτοί που εργάζονται και δεν μπορούν να απολαύσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Αυτοί θα είναι αύριο οι πρωταγωνιστές», τόνισε και κατέληξε: «Δεν μπορούν τα εκατομμύρια του χρήματος να νικήσουν τα εκατομμύρια των αγωνιστών της ζωής».
Η εκδήλωση υποδοχής εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο λαϊκό γλέντι, αφού έπειτα από τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία από μουσικό συγκρότημα και συνέχισε το χορευτικό από το Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης με παραδοσιακούς χορούς, μέχρι την ώρα που όλος ο συγκεντρωμένος κόσμος βγήκε στο δρόμο για να πορευτεί έως το Σύνταγμα φωνάζοντας:
«ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ»

Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου