Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ - Συνεχίζεται από τον Δήμο Πετρούπολης ο αγώνας

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ” ΛΑΜΙΑΣ.

Συνεχίζεται από τον Δήμο Πετρούπολης ο αγώνας για να δοθεί επιτέλους οριστική λύση στην
υπόθεση διεκδίκησης εκτάσεων στη Δυτική Αθήνα από τον ιερό ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας.

  • Στα πλαίσια αυτά έχουν πραγματοποιηθεί διαδοχικές συναντήσεις, αρχικά στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ακολούθως δύο φορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών,αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την ανεύρεση οριστικής πολιτικής λύσης στο επίμαχο ζήτημα. Τα κύρια αιτήματα που τέθηκαν ήταν:
1. Η υποβολή δήλωσης από την Κτηματική Υπηρεσία των διεκδικούμενων εκτάσεων στο Κτηματολόγιο.
2. Η επίσπευση της διαδικασίας σχετικά με την έκδοση της οριστικής απόφασης από το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, το ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (πρώην ΣΧΟΠ) για την έγκριση της μελέτης που έχει υποβάλει ο Δήμος Πετρούπολης «Αναθεώρηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδα (Πεύκα Βέρδη) Δήμου Πετρούπολης», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΚΑ.

  • Ελπιδοφόρα και άκρως συγκινητική ήταν η τεράστια ανταπόκριση των φορέων, συλλόγων και σχολείων της πόλης μας, που κινητοποιήθηκαν άμεσα και συγκέντρωσαν πολύ μεγάλο αριθμό υπογραφών, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο κατηγορηματικά την αντίθεσή τους για την καταπάτηση του Ποικίλου Όρους.
  Ο Δήμος Πετρούπολης πρόκειται σε εύλογο χρονικό διάστημα να καλέσει σε σύσκεψη τους φορείς και τα σωματεία, προκειμένου να συντονίσουν την περαιτέρω δράση τους και να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάθεση των υπογραφών στο αρμόδιο υπουργείο, με κινητοποίηση.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το Ελληνικό Δημόσιο να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δοθεί άμεση και οριστική λύση και να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δασικός χαρακτήρας της περιοχής του Ποικίλου Όρους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΚΙΛΟ ΟΡΟΣ KAI ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου