Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Χαϊδάρι ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός: Για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά


 
Σημαντικές προϋποθέσεις έθεσε η παράταξη "Χαϊδάρι ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός", κατά τη συζήτηση στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, επι της θέσης της Κυβέρνησης για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά.
Οι προϋποθέσεις που ετέθησαν από τον Βαγγέλη Ντηνιακό και τα μέλη της δημοτικής του ομάδας ήταν:
  • Ισομερής και αναλογική κατανομή των προσφύγων και μεταναστών σε όλους τους Δήμους χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις.
  •  Δημιουργία κατάλληλων συνθηκών φιλοξενίας για τους πρόσφυγες, αλλά και συνθηκών ασφάλειας για τους κατοίκους του Σκαραμαγκά και της Αφαίας.
  •  Η προβλήτα 4 του Σκαραμαγκά, που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες, να αναγνωριστεί, όπως διεκδικεί ο Δήμος και επίσημα από το κράτος, ως δημοτική περιουσία.
  •  Τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου να χαρακτηρισθούν, με κυβερνητική απόφαση, άμεσα διατηρητέοι χώροι ιστορικής μνήμης σύμφωνα με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της Περιφέρειας Αττικής.
  •  Να αποφασιστεί και να προωθηθεί τώρα από την Κυβέρνηση η επέκταση του ΜΕΤΡΟ στον Σκαραμαγκά με ενδιάμεσους σταθμούς  εντός της πόλης.
  •  Να χρηματοδοτηθεί και να κατασκευαστεί ταχύτατα το αποχετευτικό σύστημα της Αφαίας και του Σκαραμαγκά.
Η «άνευ όρων» αποδοχή της εγκατάστασης των προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά, όπως αποφάσισε η Κυβέρνηση και αποδέχεται στην πράξη η Δημοτική Αρχή, δεν μας βρίσκει συμφώνους.
Λέμε «Ναι» στη φιλοξενία, στην αλληλεγγύη και στον ανθρωπισμό, όμως ταυτόχρονα, απαιτούμε από την Κυβέρνηση την υλοποίηση των αιτημάτων μας που είναι αναγκαία και πολύ κρίσιμα για το μέλλον της πόλης μας και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου