Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Δήμος Χαϊδαρίου για τις κατασχέσεις

Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των Δήμων, που έχει τη σφραγίδα του «Καλλικράτη», της δημοσιονομικής πειθαρχίας, του Οικονομικού Παρατηρητηρίου και όλων των αντιλαϊκών διατάξεων
που πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τους επιβάλλει να λειτουργούν ως φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.

Το πλαίσιο αυτό προβλέπει, εκτός των άλλων, λήψη αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των δημοτών που οφείλουν, με μια διαδικασία που αντιμετωπίζει με τα ίδια μέτρα και σταθμά μεγαλοοφειλέτες και λαϊκά νοικοκυριά.
Ως δημοτική αρχή, θεωρούμε απαράδεκτο, σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης, που έδωσε αφορμή για να ανατραπούν, σειρά εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και που οδηγεί στην εξαθλίωση όλο και περισσότερες οικογένειες, ο Δήμος μας να προχωρήσει σε κατασχέσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην παραπέρα επιδείνωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων, σε ένα ακόμη χτύπημα σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών.
Θα λειτουργήσουμε με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον. Με μέτρα και πρωτοβουλίες ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών και διασφάλισης των εσόδων του Δήμου από αυτούς που πραγματικά χρεωστάνε και οφείλουν να πληρώσουν, από αυτούς που έχουν και όχι από αυτούς που δεν έχουν και που ως δημοτική αρχή έχουμε υποχρέωση να τους συνδράμουμε για να σταθούν στην ζωή όρθιοι και να παλέψουν.
Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ήδη ζητηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου μας, να μη βεβαιώσουν καμία οφειλή στην Εφορία, να μην προβούν σε καμία ενέργεια λήψης αναγκαστικών μέτρων, πράξη κατάσχεσης σε βάρος κινητής και ακίνητης περιουσίας συνδημότη μας και καμία κατάσχεση εις χείρας τρίτου, μέχρι το θέμα να συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί σχετική απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου