Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη για τα προβλήματα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης.



Συνάντηση εργασίας είχαν οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Γεώργιος Καπλάνης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
με τον Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη.

  • Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ουσιαστική βελτίωση της μετακίνησης των δημοτών προς Αθήνα και Πειραιά αλλά και μεταξύ των Δήμων της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό από τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας προς τον υπουργό τέθηκαν:

Η υποχρέωση του ΜΕΤΡΟ να προχωρήσει στη δημιουργία σταθμού μετεπιβίβασης στην Αγία Μαρίνα και πιο συγκεκριμένα στο χώρο που είχε αρχικά σχεδιαστεί, γεγονός που θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση των δημοτών και θα συμβάλλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής.

  • Η αρτιότερη οργάνωση των λεωφορειακών γραμμών με καλύτερο σχεδιασμό και περισσότερα λεωφορεία δεδομένου ότι η σημερινή κατάσταση προκαλεί προβλήματα καθυστερήσεων στους δημότες.

Επίσης ζητήθηκε από τον Υφυπουργό ως κοινό αίτημα των Δημάρχων η δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας έτσι ώστε, να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις των πολιτών στους δήμους της ευρύτερης περιοχής. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα που του τέθηκαν ορίζοντας μάλιστα νέα συνάντηση εντός των ημερών με την επί τόπου παρουσία του, καθώς και παρουσία των Διοικητών ΟΑΣΑ, ΣΤΑ.ΣΥ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ως αρμοδίων οργανισμών για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις και να δρομολογηθούν λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου