Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΟΥΚΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ



ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ
ΜΠΑΜΠΗ ΚΑΟΥΚΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΛΙΟΥ.

΄΄Στην ερώτησή μου ο κ. Γραμματέας του Υπουργείου δε μου απάντησε. Απέφυγε να απαντήσει. Δεν μας είπε εάν ξέρει πόσοι είναι οι πρόσφυγες, πόσοι οι οικονομικοί μετανάστες και πόσοι οι παράνομοι μετανάστες.

Ούτε μου απάντησε πόσο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθούν στο Ίλιον. Αυτό σημαίνει, για μια ακόμα φορά ότι δε ξέρουν τι τους γίνεται. Δυστυχώς το πρόβλημα κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ήρθε και στη δικιά μας τη πόρτα.
  • Ήταν φυσικό επόμενο να γίνει αυτό. Το φώναζα και το έλεγα και προεκλογικά το Ιανουάριο του 2015 και στο δημοψήφισμα, αλλά και το Σεπτέμβριο. Είχα αναφερθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είχα αρθρογραφήσει σε blog και στο τοπικό τύπο για το μεγάλο πρόβλημα του Μεταναστευτικού και στο πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η Κυβέρνηση με της ιδεοληψίες της. 
Έτσι ενδεικτικά θα σας θυμίσω τι έλεγε η Τασία για τους μετανάστες. Ότι έρχονται και λιάζονται και μετά δια μαγείας εξαφανίζονται. Ότι τα νησιά πλούτισαν με τους μετανάστες. Και ότι Σύμφωνα με αυτή, πρέπει σε όλα τα σύνορα να υπάρχει ένας ανοιχτός δρόμος για να μπαίνουν οι πρόσφυγες και να ζητούν πολιτικό άσυλο.
  • Κατά συνέπειες, δεν μπορείς να έχεις αδιαπέραστα σύνορα. Εδώ, λοιπόν, και στον Έβρο, πρέπει να υπάρχει ανοικτός δρόμος, ώστε όποιος πρόσφυγας θέλει να μπει στην Ελλάδα, να μπορεί να μπει. Τί γίνεται; Κατά την είσοδο, δεν μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι πολιτικός πρόσφυγας. Αν δηλώσει ένας μετανάστης, ένας ξένος ας πούμε, για να το διαχωρίσουμε, ότι είναι πολιτικός πρόσφυγας και θέλω να ζητήσω πολιτικό άσυλο, πρέπει να τον αφήσουμε να μπει. 
Από τη στιγμή που θα μπει, θα υποβάλει το αίτημά του και θα περιμένει, με κάποιον χρόνο που έχει η Ελλάδα, τον οποίο ξέρουμε μέχρι στιγμής ότι είναι πάρα πολύ μακρύς, για να πάρει την απάντησή του. Το ίδιο ισχύει και στα θαλάσσια σύνορα. Κατά συνέπεια, απαγορεύεται να φτιάξεις τείχος, που να καλύψεις όλα τα σύνορα, χωρίς αν αφήσεις ελεύθερη δίοδο για τους πρόσφυγες, όπως απαγορεύεται και στα θαλάσσια σύνορα να κάνεις πρακτικές αναχαίτισης, χωρίς να γνωρίζεις αν μέσα στο πλοιάριο είναι πολιτικοί πρόσφυγες, ή πρόσφυγες πολέμου, που τυγχάνουν διεθνούς προστασίας».
  • Οι άνθρωποι είχαν αυτό το σχέδιο στο μυαλό τους και μας το έλεγαν. Κάποιοι από εσάς όμως δεν ήθελαν να ακούσουν. Κοίταγαν μόνο εάν θα πάρουν 50 ευρώ λιγότερα στο μισθό ή όχι. Και κάποιοι άλλοι έτρεχαν να ευχαριστήσουν τους νέους Υπουργούς από αυτό εδώ το βήμα για ασήμαντα πράγματα, αρκεί να δείξουν ότι όλα είναι καλά και είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν σε όλα!!! Ε, να λοιπόν που δεν είναι καλά τα πράγματα. Το πρόβλημα έφτασε και σε εμάς. 
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν αφορά μόνο το Δήμο μας, αφορά την Εθνική Ασφάλεια και την Εθνική Κυριαρχία της Χώρας. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και δεν έχουν σχέδιο. Δεν τους εμπιστεύομαι. Είναι ένας θίασος με άρρωστες ιδεοληψίες που με τον ερασιτεχνισμό τους θα αλλάξουν τη πληθυσμιακή κατανομή της χώρας. Από το Γενάρη του 2015 και μετά ορδές μεταναστών εισρέουν στη χώρα.
  • Άγνωστος ο πραγματικός αριθμός που έχει μπει στη χώρα μας παράνομα. Η εντολή του ΣΥΡΙΖΑ στο Λιμενικό, δια στόματος του Υπουργού Δρίτσα ήταν ότι κάνουμε μόνο διάσωση στο Αιγαίο και τίποτε άλλο. Ήταν το πράσινο φως για να ξεκινήσει η παράνομη εισροή λαθρομεταναστών. Το Αιγαίο σήμερα με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε σε γκρίζα ζώνη την οποία την ελέγχει ο Αμερικανός στρατιωτικός επιτελάρχης. 
Η Τουρκία ισχυροποιήθηκε και θωρακίστηκε από οποιοδήποτε ενδεχόμενο ρωσικής επιθετικότητας. Ποιος το περίμενε ότι η Ελληνική Αριστερά θα καθιστούσε την Αμερική ως τον απόλυτο χωροφύλακα στο Αιγαίο.
  •  Η Τουρκία πέρα του ότι αφήνει πρόσφυγες Σύριους να μπαίνουν στην Ελλάδα, στέλνει και στρατιές Ασιατών και Αφρικανών λαθρομεταναστών τους οποίους κανείς δεν είναι σίγουρος πως θα τους χρησιμοποιήσει στο μέλλον. Και μιλάμε για φυλές ανθρώπων που δεν έχουν ιερό και όσιο. Σφάζουν, βιάζουν καίνε οτιδήποτε είναι Χριστιανικό. Επιστρέφοντας πίσω στα δικά μας σας λέω ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός για το κέντρο φιλοξενίας, για τον λόγο ότι δε ξέρω ποιοι θα είναι αυτοί που θα φιλοξενήσουμε και πόσοι στην πραγματικότητα. 
Αλλά και για πόσο χρονικό διάστημα. Και ποιος είναι ο σχεδιασμό τη Κυβέρνησης και τι έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους Το ξαναλέω δεν τους εμπιστεύομαι. Αυτοί το μόνο που έχουν καταφέρει στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι να παραδώσουν το Αιγαίο στους Τούρκους, με τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ, και την ολόκληρη την ακριτική Ελλάδα σε εκείνους που πάντα την επιβουλευόταν και, απλά, περίμεναν το ΣΥΡΙΖΑ για την τελική κίνηση ματ…
  • Οι Έλληνες, πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και γρήγορα να απαλλαγούμε από το ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και προλάβουμε να σταματήσουμε τις εξελίξεις που εσκεμμένα, δρομολογήσανε! Είναι, πλέον, αδιάλλακτοι, επικίνδυνοι, και κάθε μέρα που περνά πιο επικίνδυνοι…!!! Ντροπή και σε όλους εμάς, που τους ανεχόμαστε…Γιατί αυτά είναι τα σοβαρά προβλήματα και όχι πόσα πανηγύρια θα γίνουν και πόσα σουβλάκια θα πουλήσουμε. 
Πρέπει από εδώ να φωνάξουμε πως δεν πάει άλλο. Να τους πούμε ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος και πόροι για φιλοξενίες. Οι διακινητές προσφύγων και λαθρομεταναστών να αντιμετωπίζονται ως κοινοί εγκληματίες ποινικού δικαίου και να κηρύξουμε πόλεμο εναντίον τους.
  • Να ξαναεπανέλθουμε στην εποχή πριν το 2015 για την απώθηση και επαναπροώθηση των παράνομων πλοιαρίων στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Να στείλουμε μήνυμα αυστηρότητας ότι είμαστε σοβαρή χώρα και όχι ξέφραγο αμπέλι. 
Μας είπε επίσης ο Γραμματέας του Υπουργείου ότι πρέπει να το ψηφίσουμε οπωσδήποτε, διαφορετικά θα αναγκαστεί η Κυβέρνηση να λάβει αλλά σκληρά και επώδυνα μέτρα. Τι δηλαδή θα βγάλει το Στρατό έξω να κυνηγάει τους μετανάστες. Θα γεμίσει το Ιλιον με τανκς;

  • Κύριοι εμείς απέχουμε γιατί δυο χρόνια τώρα ακούμε μόνο ψέματα και δεν εμπιστευόμαστε τη Κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου