Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δήμου Αγίας Βαρβάρας - Παράδοση υλικού ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού



Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης και η Διοίκηση του Δήμου, στηρίζοντας έμπρακτα την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, για συλλογή και
προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, παραβρέθηκε στην παράδοση του υλικού που συγκεντρώθηκε από εργαζομένους – δημότες και από το Δήμο, στην υπεύθυνη του Υπουργείου και έκανε την κάτωθι δήλωση:

«Οι καθημερινές ροές προσφύγων και μεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα μας, χωρίς αμφιβολία, αποτελούν ένα μείζον διεθνές, ανθρωπιστικό ζήτημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται από τη Διεθνή Κοινότητα. Κάθε προσπάθεια μετακύλισης των ευθυνών της Διεθνούς Κοινότητας στις «πλάτες» της χώρα μας, έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες της αλληλεγγύης και της εγγύτητας, αλλά και τις δύσκολες δημοσιονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα σε αυτήν. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κοινωνία, έχοντας βιώσει τα συναισθήματα της προσφυγιάς και τον πόνο της, στέκεται αλληλέγγυα απέναντι στα θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης της Συρίας. Παράλληλα, οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση απαιτείται από όλους τους συναρμόδιους φορείς, σύνεση, αποτελεσματική διαχείριση και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες. Σε ότι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο μέτρο του δυνατού, οφείλουμε να συμβάλλουμε άμεσα στην αναζήτηση εκείνων των λύσεων, που θα επιτρέψουν την ομαλοποίηση της κατάστασης στα τοπικά κέντρα αποδοχής των προσφυγικών ροών, με σεβασμό στους συνανθρώπους μας και στις τοπικές κοινωνίες».

Στο πλαίσιο των συνεχών αναγκών του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Ελληνικού, συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα κίνηση και με την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, για την συγκέντρωση περισσοτέρων και συγκεκριμένων ειδών άμεσης ανάγκης και φροντίδας, καθώς και συνδρομή στη λειτουργία του Κέντρου μέσω της συμμετοχής Ομάδων Εθελοντών.



Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου