Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Βαγγέλης Σίμος Δήμαρχος Πετρούπολης: είναι απαραίτητο να γίνουν έργα για την πρόληψη και θωράκιση της Δυτικής Αθήνας μέσα από ενιαίο και καθολικό σχεδιασμό

 
Σύσκεψη Υπουργών, με Επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής και Φορέων Τοπικής Αυτ/σης, για προώθηση έργων στη Δυτική Αθήνα Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο
Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνάντηση μεταξύ υπουργών, επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής και Δήμων, με κύριο θέμα την ανεύρεση λύσεων για τη διεκπεραίωση καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας.

  • Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων. 
Από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν η Περιφερειάρχης και ο Αντ/ρχης Δυτικού Τομέα, ενώ παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων–Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Φυλής και Χαϊδαρίου.
  • Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, αναφερόμενος στο θέμα των πλημμυρών, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν έργα για την πρόληψη και θωράκιση της Δυτικής Αθήνας απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, μέσα από ενιαίο και καθολικό σχεδιασμό και όχι με αυτόνομη και μεμονωμένη παρέμβαση. Ανέφερε ότι στις μέρες μας υπάρχουν η επιστημοσύνη και τεχνογνωσία που απαιτούνται για την κατασκευή λεκανών απορροής στο Ποικίλο όρος, για τη συγκράτηση των ορμητικών νερών και των φερτών υλικών. Έθιξε επίσης το πολύ σημαντικό θέμα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές, μετά τη θεομηνία της 22ας Οκτωβρίου 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου