Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Κυριολεκτικά το αδιαχώρητο έγινε στη θεατρική παράσταση «Αυγά Μαύρα»

 
Εκατοντάδες κόσμου γέμισαν, ασφυκτικά, την αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαϊδαρίου για να
παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Αυγά Μαύρα», τη Δευτέρα 22/2.
  • Η υπόθεση του έργου και η αυθεντική ερμηνεία των πρωταγωνιστών συνεπήραν το κοινό σε μία παράσταση με έντονα συναισθήματα και ισχυρά πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα.
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία δύο αδελφών, της Μαρίας και του Σπύρου, παιδιά ενός αντάρτη της Ρούμελης. Κυνηγημένα σε όλη τους την παιδική ηλικία από τους χίτες και τον αστικό στρατό. Χωρίστηκαν στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου αφού ο πατέρας εκτελέστηκε χωρίς δίκη και η μάνα σκοτώθηκε από όλμο σε καταδίωξη – ο αδερφός έμεινε
με τους παππούδες τους, η αδερφή βρέθηκε σε παιδούπολη.
Σήμερα συναντιούνται προσπαθώντας να κλείσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν, ψάχνοντας να βρουν τις μνήμες και τα συναισθήματα τους που χάθηκαν στη δίνη του
εμφυλίου.
 
Τους ρόλους της Μαρίας και του Σπύρου ερμήνευσαν μοναδικά η Νατάσα Ασίκη και ο Αντώνης Αντωνίου.
Η σκηνοθεσία ήταν του Αντώνη Αντωνίου και τα σκηνικά του Νίκου Κασαπάκη.
Η εξαιρετική τους απόδοση και η αξεπέραστη ερμηνεία τους, έκαναν το κοινό να μη σταματά το χειροκρότημα…

Στην παράσταση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή και πολλές εκατοντάδες κόσμου. Κυριολεκτικά έγινε το αδιαχώρητο, ενώ πολύς ήταν ο κόσμος που δυστυχώς δεν κατάφερε να χωρέσει στην αίθουσα.
 
Γι’ αυτό, το έργο θα επαναληφθεί κατά τη θερινή περίοδο των εκδηλώσεων, ύστερα από τη δημόσια δέσμευση του κ. Αντωνίου σε πρόσκληση του Δημάρχου. Ο πρωταγωνιστής, ευχαρίστησε
το κοινό για τη «ζεστή» βραδιά που του χάρισε, ενώ τόνισε ότι ένας επιπλέον λόγος να έρθει να παίξει στο Χαϊδάρι ήταν ότι ο πατέρας του φυλακίστηκε στο στρατόπεδο του Χαϊδαρίου πράγμα σημαντικό και συμβολικό για εκείνον.
  • Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε του δύο πρωταγωνιστές και τη θεατρική ομάδα για τη μοναδική παράσταση που προσέφεραν στους Χαϊδαριώτες. Μίλησε για την ηθική δικαίωση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Αν και ηττημένος ο ελληνικός λαός ο αγώνας του και η πάλη του για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο τον ανέδειξε ηθικό νικητή και σφυρηλάτησε την αντοχή των πρωταγωνιστών του αγώνα στα μαρτύρια, τις εξορίες και τα παιδομαζώματα που ακολούθησαν. 
 
Τέλος, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να διοργανώνει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις δωρεάν, ώστε να μπορεί όλος ο κόσμος να έχει πρόσβαση στον πολιτισμό.
Γραφείο Τύπου Δήμου Χαϊδαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου