Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΕΡΓΑ της Δυτικής Αθήνας


Λύσεις εδώ και τώρα στα επείγοντα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, ήταν το μήνυμα που βγήκε από την διυπουργική κοινή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία συναρμοδίων
Υπουργών, Περιφέρειας και Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας.


  • Η κύρια ατζέντα της σύσκεψης περιελάμβανε τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αθήνα και τη συντήρηση του Πάρκου Τρίτση που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εγκατάλειψης. Επίσης με την ευκαιρία της συνάντησης τέθηκαν και επί μέρους ζητήματα των Δήμων.

Μέσα από το διάλογο για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι το κύριο εμπόδιο για τις καθυστερήσεις επειγόντων έργων υποδομής είναι η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες διαδικασίες που εξακολουθούν να ισχύουν, ζήτημα που ως γνωστό έχει τεθεί επανειλημμένως από το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη σε όλες τις συσκέψεις που έχουν προηγηθεί. Ο Δήμαρχος ως παράδειγμα έθεσε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εκτέλεση των αντιπλημμυρικών έργων επί της Στέφανου Σαράφη όπου παρά τις συνεχείς ενέργειες και οχλήσεις του δήμου προς τους αρμόδιους φορείς και παρά την συμφωνία όλων για τον επείγοντα χαρακτήρα του, το έργο χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να δημοπρατηθεί και στην πράξη ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί.

  • Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Υπουργός και ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης αντίστοιχα Π. Κουρουμπλής και Ι. Μπαλάφας, ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας αντίστοιχα Π. Σκουρλέτης και Ι. Τσιρώνης, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Χ.Σπίρτζης, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Φυλής Χρήστος Παππούς και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αποφασίστηκε η δημιουργία μόνιμης επιτροπής συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμων για την επιτάχυνση και προώθηση των διαδικασιών και το ξεπέρασμα των όποιων εμποδίων, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου