Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Ακατ-ανόητη ενέργεια του ΚΚΕ στο Περιστέρι


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2 η εκδήλωση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου για τις εξελίξεις στην δίκη των εγκληματιών νεοναζί της «Χρυσής Αυγής» και στο
αντιφασιστικό κίνημα με κεντρικό ομιλητή τον δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, έναν από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής στην δίκη.

  • Εκτός των άλλων, έγινε αναλυτική αναφορά, τεκμηριωμένη με στοιχεία, για την συντονισμένη προσπάθεια από κυκλώματα στην ΕΛΑΣ και στην δικαιοσύνη ώστε να πέσουν όσο το δυνατόν στα «μαλακότερα» οι εγκληματίες νεοναζί, και για την ψεύτικη γκαιμπελίστικη προπαγάνδα της συμμορίας τους πως δήθεν το κατηγορητήριο είναι «βαρύ» και «αστήριχτο», ενώ στην πραγματικότητα είναι ελλιπέστατο και σκανδαλωδώς ελαφρύ. Αναδείχτηκε επίσης η άρρηκτη σχέση μεταξύ των υπό κεντρική καθοδήγηση εγκληματικών ενεργειών της νεοναζιστικής συμμορίας που κλιμακώθηκαν με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα λίγες μέρες μόνο μετά την επίθεση ενάντια στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα (θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την εισήγηση του Κώστα Παπαδάκη στην εκδήλωση).
Και όμως, η προσπάθειά μας να ενημερώσουμε για την εκδήλωση και να καλέσουμε σε αυτήν Περιστεριώτισσες και Περιστεριώτες, παρεμποδίστηκε με συστηματικό τρόπο. Τα λιγοστά αφισάκια που είχαμε αναρτήσει σε κεντρικά σημεία της πόλης, εξαφανίστηκανμε δύο γνωστές μεθόδους: αυτήν του ξυσίματος και αυτήν του "καπελώματος."
  • Η πρώτη εφαρμόστηκε συστηματικά από συνεργείο με μηχανάκι και επιβαίνοντες δύο άνδρες εφοδιασμένους με ξύστρες, αλλά χωρίς διακριτικά, που έξυνε τις αφίσες της εκδήλωσης στις στάσεις των λεωφορείων.
Η δεύτερη μέθοδος (του «καπελώματος») ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε από φασιστικές ομάδες - όπως θα περίμενε κανείς. Αυτές ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ στο Περιστέρι λόγω της δράσης όλων των συνιστωσών του πολύμορφου, πολυτασικού, μαχόμενου αντιφασιστικού κινήματος που αγκαλιάζει μεγάλα και διαφορετικά στις πολιτικές τους αντιλήψεις τμήματα της νεολαίας και του Περιστεριώτικου λαού…
  • Ήταν … μέλη συνεργείων της νεολαίας του ΚΚΕ εκείνοι που επιδόθηκαν στην επιλεκτική εξαφάνιση των αφισετών που ειδοποιούσαν για την εκδήλωσή μας !Η κατευθυνόμενη επιλεκτικότητα της απαράδεκτης αυτής ενέργειας φαίνεται από το γεγονός πως διάλεγαν ακριβώς να … «επιτεθούν» στα (λιγοστά, επαναλαμβάνουμε) συγκεκριμένα σημεία, ενώ δίπλα ακριβώς άφηναν άδειο τον υπόλοιπο τοίχο …
Έτσι λοιπόν δημιούργησαν την εικόνα η νεολαία του ΚΚΕ να προσπαθεί να φιμώσει την ανοιχτή πρόσκληση για μια αντιφασιστική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή εκπρόσωπο της πολιτικής αγωγής στην δίκη της «Χρυσής Αυγής», πολιτική αγωγή στην οποία συμμετέχουν και δικηγόροι – μέλη του ΚΚΕ. Εκδήλωση στην οποία έγινε μεταξύ άλλων εκτενής αναφορά και για τις εγκληματικές ενέργειες της νεοναζιστικής συμμορίας ενάντια σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ !
  • Σε τέτοια πελάγη πολιτικής ΑΝΟΗΣΙΑΣοδηγεί το μονομερές μένος ενάντια σε «ό,τι θεωρούμε πως κινείται αριστερά μας» και μας … απειλεί (!?)
Και μη χειρότερα !

Ανακοίνωση από Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, 23/2/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου