Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω για το νοθευμένο ελαιόλαδο





            Με ιδιαίτερη ευθύνη συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίαση της 25/2/2016, το θέμα που προέκυψε από την αισχροκέρδεια (της νόθευσης με σπορέλαιο) του
πιστοποιημένου με ISO ποιότητας από το κράτος, προμηθευτή ελαιολάδου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου Δημήτρη Μπίρμπα:

Αγαπητές, αγαπητοί συνάδελφοι,
Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την αισχροκέρδεια του πιστοποιημένου με ISO ποιότητας από το κράτος, προμηθευτή ελαιόλαδου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο μας. Είναι προμηθευτής του Δήμου από το 2013.  Για την εξαπάτησή μας και την παράβαση της νόθευσης με σπορέλαιο, του ελαιολάδου, ήδη από την πρώτη στιγμή, έχουμε αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.
Αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι η διαχείριση του θέματος, από μικρή ευτυχώς μερίδα συναδέλφων, των οποίων η αντιπολιτευτική μανία δεν σεβάστηκε ούτε τους οικονομικά αδύναμους και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας που ενισχύονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Αφήστε εμάς και τις ύβρεις απέναντί μας, αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που επιλέγουν, αλλά το να τρομοκρατούν απελπισμένους ανθρώπους και να τους κάνουν να αισθάνονται ότι τους έχουμε για πέταμα, ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο μας δίνει προϊόντα ποιότητας ότι νάναι, κρίνουμε ότι είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο.



Θέτω ευθέως τα ερωτήματα.


  • Συμφωνεί η παράταξή σας κ. Μάνδρο με τον υποψήφιο δήμαρχο της κ. Μπογράκο για τις δηλώσεις του για ακατάλληλο προϊόν που εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών;

Συμφωνεί η παράταξή σας κ. Γκίκα με τις ανακοινώσεις του κ. Παπαγεωργίου, ότι παίζουμε με την υγεία και ότι “συρόμαστε” από τις απαράδεκτους σχολιασμούς του;
Θα ήθελα οι συνάδελφοι με τις δηλώσεις, να ανακαλέσουν και να αναγνωρίσουν δημόσια το λάθος τους, όσο για τους καθ’ έξιν υβριστές, εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, θα ασχοληθεί  μαζί τους η Δικαιοσύνη.

  • Τέλος σε ότι αφορά τη ¨συγγνώμη” του κου Τασιόπουλου, που “διέγνωσε” ότι το λάδι είναι επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών , ας ξαναδιαβάσει την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ και το νομικό  καθεστώς  της αξιολόγησης “MH KANONIKO – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ”.

Σε κάθε περίπτωση ζητάμε συγγνώμη, μια που έχει εκλεγεί με την παράταξή μας,  από τους συνδημότες μας που κατανάλωσαν το ελαιόλαδο και θορυβήθηκαν από τις ανακρίβειές του. Τον λόγο πλέον για την περίπτωσή του έχουν τα συλλογικά όργανα της παράταξής μας.


  • Κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξε σαφής αποδοκιμασία από τον κ. Γκίκα και την κα Ζαχαροπούλου για τις δηλώσεις Παπαγεωργίου. Επίσης σαφής αποδοκιμασία υπήρξε από τον κ. Μάνδρο για τις δηλώσεις Μπογράκου. Οι δύο παρατάξεις τόνισαν τη διαφωνία τους με τις διάφορες δηλώσεις και την συμφωνία τους με τον Δήμο.


            Τη διαφωνία της με την τακτική των ανακοινώσεων χωρίς έλεγχο των γεγονότων αλλά και την αναφορά της σε υπηρεσιακά, τεχνικά προβλήματα εξέφρασε η κα Μερκουράκη.


  •             Ο κ. Κάντζος μάλιστα, δήλωσε, ως τεχνολόγος τροφίμων, ότι το προϊόν ήταν μεν νοθευμένο αλλά όχι επικίνδυνο, κάτι που είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


            Ο κ. Τασιόπουλος επέμενε!! στην προσωπική του ανακοίνωση “συγγνώμης”, που διάβασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρά την ρητή αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο του κου Βασιλειάδη, του κ. Κάντζου και του Δημάρχου ότι το MH KANONIKΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ δεν είναι επικίνδυνο προϊόν (ΚΥΑ 15523/20016, ΦΕΚ 1187/31-8-20016)

            Τέλος ο κ. Σαντζαρίδης τόνισε ότι το γεγονός είναι άξιο σχολιασμού μόνο ως προς την ανάδειξη της συμπεριφοράς και των φαινομένων αισχροκέρδειας που μέσα στην κρίση, επιχειρούν επιχειρηματικοί κύκλοι, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη κατάσταση της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου