Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και της βράβευσης των εθελοντών του Δήμου Αιγάλεω


Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αιγάλεω πραγματοποίησαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Δευτέρα 1/2/2016 στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», για τους εθελοντές των αλληλέγγυων δράσεων και τους εθελοντές αιμοδότες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Δ. Μπίρμπας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Α. Αρετάκη, οι Αντιδήμαρχοι Ε. Ζάχαρης, Κ. Φίλης, Γ. Χριστόγλου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού Σ. Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της παράταξης Αιγάλεω Νέα Εποχή και δημοτικός σύμβουλος Λ. Σκλαβούνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μ. Μαστραγγελή, Κ. Γεωργόπουλος, Α. Σαράντου, Ι. Δημομελέτης, Δ. Μπέσης, Ζ. Βλάχου, Κ. Χατζηκώστας, Ι. Περράκης, Δ. Βαγενά. Επίσης παραβρέθηκαν η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων κα Σ. Κορμέντζα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων κος Ν. Καραγκουλάκης και Δ. Μιχαήλ, ο γραμματέας της παράταξης “Ανάπλαση Αιγάλεω” κ. Σ. Δρόσος, ο Δ/ντης του 4ου Λυκείου Αιγάλεω κ. Γ. Λαμπρόπουλος και η Δ/ντρια του 6ου Λυκείου κα Θ. Καπετανίδου.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση των εθελοντικών δράσεων που έλαβαν χώρα εντός του 2015 από τον κ. Στέλιο Βασιλειάδη.

Ακολούθησε η βράβευση της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Νέστωρ» και των παρόντων εθελοντών και των χορηγών για τη σημαντική συνεισφορά τους στο έργο αλληλεγγύης του δήμου.

Ακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος μας θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ενέργειες που προάγουν την αλληλεγγύη την εθελοντική προσφορά και την υγεία.

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας που με την πράξη τους στέλνουνε μήνυμα ζωής στους συνανθρώπους μας και ενθαρρύνουν όλους μας να ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους.



Ακολουθεί η ομιλία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού Στέλιου Βασιλειάδη


  • ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΕΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ 2016



Αγαπητοί φίλοι,

είμαι χαρούμενος που σας βλέπω σήμερα εδώ και ευχαριστώ όλους τους παρευρισκόμενους.



Από καρδιάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και την ανιδιοτελή προσφορά σας και το 2015.



Πιό συγκεκριμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς τους εθελοντές που ενώ δεν προσδοκάτε τίποτα προσωπικό από τη συμμετοχή σας, την προσφέρετε ανενδοίαστα και αφειδώς δείχνοντας πως σ'αυτή την κοινωνία υπάρχει ελπίδα. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους μαθητές της πόλης, που με την παρότρυνση των καθηγητών τους και του συλλόγου γονέων συμμετέχουν σταθερά στις δράσεις μας. Ιδιαίτερη μνεία και στα μέλη των ΚΑΠΗ που συμμετέχουν με τις δυνάμεις τους. Ειδικά όμως, θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τον Σταμάτη τον μικρότερο ανεξάρτητο εθελοντή μας, με σταθερή και θα έλεγα αδιάλειπτη συμμετοχή στις δράσεις μας.



Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους χορηγούς που δρουν πέραν της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με συναίσθηση της θέσης τους στην κοινωνία και του ρόλου που μπορούν να παίξουν. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας που προσέφερε 4 τόνους τροφίμων τα Χριστούγεννα και πολλές εκατοντάδες κιλών φρέσκων ψαριών, το Σύλλογο Ρακοσυλλεκτών Ίκαρος, αλλά και τη σχολή χορού “Χοροέκφραση” που με δική τους πρωτοβουλία κινητοποίησαν πολίτες για συλλογή τροφίμων και στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου.



Θα ήθελα, ακόμα, να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συναίνεση που παρέχουν στα θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ουδέποτε έχουν υπάρξει αντιρρήσεις στις δράσεις και στις προτάσεις μας. Μόνο καλοπροαίρετες παρατηρήσεις βελτίωσης.



Θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλα τα μέλη της διοίκησης, όλους τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους που με τη μικρή ή πιό ενεργή συνεισφορά τους βοήθησαν το έργο των δράσεων αλληλεγγύης. Ιδιαίτερη μνεία στον αντιδήμαρχο κ. Νικητάκη για την πολυεπίπεδη βοήθειά του στις δράσεις μας.



Τέλος, αλλά όχι τελευταία, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους της Κοινωνικής υπηρεσίας, που με επαγγελματισμό και συνέπεια προσφέρουν αυτά που πρέπει και πολλά επιπρόσθετα ακόμα σε εθελοντική βάση. Ακόμα το Σύλλογό τους που προσφέρουν συστηματικά κάθε χρόνο ένα ποσό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο



Θα αναφερθώ σύντομα στα πεπραγμένα του 2015

· Το 2015 πραγματοποιήθηκαν 10 δράσεις αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας πολλούς τόνους τροφίμων (περίπου 1,5 τόνους ανά δράση)

· Εντάξαμε στον προϋπολογισμό ένα αξιόλογο ποσό και ήδη αγοράστηκαν τα πρώτα τρόφιμα που θα ενισχύσουν τους κατοίκους του Αιγάλεω.

· Σε συνεργασία με την ομάδα πολιτών Εθελοντές Αιγάλεω και το ΤΕΙ Αθήνας, διοργανώθηκαν πολλές Κυριακές Χωρίς Μεσάζοντες στο χώρο του ΤΕΙ-Αθήνας. Αποτέλεσμα της δράσης η συνεισφορά στο Παντοπωλείο τις ενορίες και το Κοινωνικό Φαρμακείο.

· Μαζέψαμε πολλά φάρμακα σε συνεργασία και με τα συνεργαζόμενα Φαρμακεία της πόλης μας.

· Εξετάστηκαν στα Δημοτικά ιατρεία πλήθος δημοτών από τους εθελοντές γιατρούς.

· Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλες τις ενορίες της περιοχής μας και ειδικότερα αυτές που προσφέρουν συσσίτια

· Μοιράσαμε πολλούς τόνους φρούτων και λαχανικών και συνεχίζουμε τις επόμενες εβδομάδες με πολλές και διαφορετικές διανομές, με τη βοήθεια του ΑΣΔΑ, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στα σχολειά της πόλης μας και τα ΚΑΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου