Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Προτάσεις από τους γονείς του 3ου γυμνασίου Άνω Λιοσίων για το πρόβλημα της παραβατικότητας

 
Αποδεικνύοντας πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που τους απασχολεί, οι γονείς των μαθητών του 3ου γυμνασίου Άνω Λιοσίων προσήλθαν μαζικά στη γενική συνέλευση που συγκάλεσε ο
σύλλογος γονέων του σχολείου, προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και να ληφθούν αποφάσεις.
  • Οι ακραίες απόψεις για άμεσο κλείσιμο του σχολείου ήταν μεμονωμένες και δεν επικράτησαν, έντονη ωστόσο ήταν η αίσθηση ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Αν και διευκρίνισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το 3ο γυμνάσιο– το οποίο διαθέτει άριστο εκπαιδευτικό δυναμικό – κάποιοι γονείς δήλωσαν ότι τον επόμενο χρόνο δεν πρόκειται να στείλουν τα παιδιά τους στο συγκεκριμένο σχολείο από φόβο για την περιοχή όπου βρίσκεται.
Οι περισσότεροι, πάντως, ζήτησαν να υπάρξει αστυνόμευση και να ληφθούν άμεσα μέτρα από δήμο και πολιτεία. Ιδιαίτερα από τη δημοτική αρχή ζήτησαν να προχωρήσει σε ενέργειες προς τα αρμόδια υπουργεία και να φέρει πιο κοντά το χώρο στέγασης της δημοτικής αστυνομίας ώστε να είναι πιο άμεση η επέμβασή της.
Ειδικότερα, η γενική συνέλευση των γονέων αποφάσισε να ζητήσει:
    • Ενίσχυση της αστυνόμευσης με περιπολίες γύρω από τα δυο σχολεία της περιοχής κατά την ώρα που πηγαίνουν ή σχολούν τα παιδιά και περισσότερες επιχειρήσεις, σαν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη ενός από τους δράστες των κλοπών
    • Μεταφορά των μαθητών στο σχολείο με πούλμαν που θα βάλει ο δήμος
    • Ενίσχυση της φύλαξης μέσα στο σχολείο με τοποθέτηση περισσότερων φυλάκων
    • Ιδιωτική φύλαξη με εταιρία security, όπως υποσχέθηκε στο Δ.Σ η διοίκηση του δήμου.
Καλλιόπη Ταμπουράκη, πρόεδρος συλλόγου γονέων 3ου γυμνασίου Άνω Λιοσίων
«Κύριο αίτημα και μέλημά μας είναι η ασφάλεια του σχολείου και των παιδιών. Έχουμε κάνει συναντήσεις με όλους σχεδόν τους αντιδημάρχους, στείλαμε επιστολές στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και στην αστυνομία, κάναμε συναντήσεις με τους δυο διευθυντές του αστυνομικού τμήματος και του τμήματος ασφάλειας Άνω Λιοσίων, οι οποίοι μας υποσχέθηκαν ότι περισσότερες περιπολίες. Δεν είναι λύση να κλείσει το σχολείο και να φύγουμε από την περιοχή. Η πολιτεία πρέπει να μας στηρίξει και ειδικά αυτές τις περιοχές ώστε μαθητές και πολίτες να μη φοβόμαστε για τη σωματική μας ακεραιότητα».
Αντωνία Μπλέτσα, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων ‘Ανω Λιοσίων
«Το πρόβλημα δε θα λυθεί με ευχολόγια, πρέπει να προβούμε σε δραστικές κινητοποιήσεις. Ούτε τα λόγια αρκούν, πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι ότι δεν αστειευόμαστε Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο μπορεί να συμβεί κάτι πιο άσχημο. Αν δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα, να ζητήσουμε μεταφορά του σχολείου σε άλλη περιοχή».
Μιχάλης Μιχαηλίδης, μέλος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων
«Είναι αλήθεια ότι το σχολείο βρίσκεται σε λάθος περιοχή αλλά θα χαρακτήριζα ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο να κλείσει ή να μεταφερθεί. Ούτε για λίγες ημέρες μπορεί να κλείσει. Η προσωπική μου άποψη είναι το Δ.Σ του συλλόγου να επισκεφθεί τη ΓΑΔΑ ή τον ταξίαρχο Δυτικής Αττικής και να ζητήσει μεγαλύτερη αστυνόμευση στην περιοχή. Είναι πρόχειρη λύση βέβαια και το πρόβλημα δε θα λυθεί μόνο με την αστυνόμευση, καθώς χρειάζεται αναβάθμιση όλη η περιοχή. Η δημοτική αρχή ξέρει τι πρέπει να κάνει. Ας σκύψει πάνω από το πρόβλημα και ας το κάνει».
Χάρης Κωστόπουλος, μέλος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων
«Εδώ και 25 χρόνια συζητάμε τα ίδια πράγματα. Έχουν γίνει 4 ημερίδες στο δήμο και στα ίδια ξαναγυρνάμε. Μακροπρόθεσμα χρειάζονται κοινωνικά μέτρα. Άμεσα χρειάζεται να πάμε στο υπουργείο Παιδείας με τις υπογραφές όλων των γονιών και να απαιτήσουμε λύση στο πρόβλημα. Η δημοτική αρχή να πάρει μέτρα 24ωρης φύλαξης στα σχολεία και να προχωρήσει η δημοτική συγκοινωνία. Μακροπρόθεσμα η λύση βρίσκεται στην ανάπλαση όλης της 4ης συνοικίας. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα».
Νίκος Χατζητρακόσιας, πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής δήμου Φυλής
«Θα μεταφέρω στο δήμαρχο ότι ειπώθηκε από τους γονείς στη γενική συνέλευση. Η αστυνόμευση είναι η λέξη κλειδί. Στο κομμάτι που αφορά στα σχολεία δίνουμε ότι ζητηθεί. Ως δήμος, όποτε χρειάζεται, παρεμβαίνουμε άμεσα. Τα παιδιά θέλουν αναπόφευκτα και τη δική μας προστασία. Πρόθεση της διοίκησης του δήμου είναι να ενισχυθεί η αστυνόμευση, να προσλάβουμε περισσότερους δημοτικούς αστυνομικούς και να γίνει δημοτική συγκοινωνία».
πηγή:  http://doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου