Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

KKE: Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους

  • Ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σχετικά με τους απλήρωτους εργαζομένους και τα προβλήματα στο Πάρκο Α.Τρίτσης κατέθεσαν οι βουλευτές Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη



Ακολουθεί η ερώτηση:
Επανερχόμαστε με ερώτηση στο συγκεκριμένο θέμα, αφού παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στο Πάρκο Α.Τρίτσης και ως τώρα δεν έχουν παρθεί μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα του Πάρκου.
  • Εξακολουθούν και παραμένουν απλήρωτοι από το Μάη οι μόλις 3 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Την ίδια στιγμή, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων, δεν είναι δυνατόν να διασφαλισθεί στοιχειωδώς η συντήρηση του Πάρκου.
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμός Δυτικής Αθήνας, στον οποίο έχει μεταφερθεί η ευθύνη λειτουργίας του Πάρκου από το 2014, δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το Πάρκο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Επιπλέον, για το ζήτημα της πληρωμής των εργαζομένων υπάρχει το τυπικό κώλυμα, ότι παραμένουν στην ευθύνη του Μητροπολιτικού Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής.
  • Είναι μεγάλες οι ευθύνες και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την κατάσταση του Πάρκου, το οποίο αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά. Τα προβλήματα του Πάρκου δε αντιμετωπίζονται με τη διοργάνωση συσκέψεων, που ασχολούνται κυρίως με το διοικητικό σχήμα και όχι με το βασικό ζήτημα, δηλαδή τη διαχρονική απουσία κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών. Οι ενδείξεις για κακοδιαχείριση δε μπορούν να αποτελούν δικαιολογία για τη μη χρηματοδότηση. Υπάρχει η δυνατότητα διενέργειας ελέγχων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί ποια μέτρα θα πάρουν ώστε:
· Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία τους, όπως επίσης να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης του Πάρκου.
· Να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών του Πάρκου. Να εξασφαλισθεί σταθερή, επαρκής, και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.



Οι βουλευτές

Χρήστος Κατσώτης


Γιάννης Γκιόκας


Λιάνα Κανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου