Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια το έργο αποκατάστασης της οδού Στέφανου Σαράφη στην Αγία Βαρβάρα


Όπως είναι γνωστό τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αγία Βαρβάρα τον Οκτώβρη του 2014 προκάλεσαν εκτεταμένη ζημιά στο υπάρχον αντιπλημμυρικό δίκτυο της οδού Στέφανου Σαράφη.

Αυτό, πέραν των προβλημάτων στο δίκτυο όμβριων, είχε και ως συνέπεια για λόγους ασφαλείας τη διακοπή της κυκλοφορίας επί της υπάρχουσας γέφυρας και την παράκαμψη της κυκλοφορίας των οχημάτων.


  • Από την πρώτη στιγμή για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα που προέκυψε στις υποδομές της πόλης μας και ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας κινητοποιηθήκαμε άμεσα με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Περιφέρεια Αττικής καθώς και προς το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων που ήσαν οι αρμόδιοι φορείς θέτοντας τρία κατεπείγοντα αιτήματα:

α) την ολοκληρωμένη αποκατάσταση του αντιπλημμυρικού δικτύου, τόσο της οδού Στεφάνου Σαράφη όσο και της ευρύτερης περιοχής, με σύγχρονες μελέτες για την οριστική λύση του προβλήματος και την αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων

β) την αποκατάσταση της κυκλοφορίας με την ασφαλή διέλευση των οχημάτων επί της γέφυρας το συντομότερο δυνατόν

γ) την πλήρη χρηματοδότηση των έργων καλύπτοντας τις απαιτούμενες μελέτες και εργασίες για να μη υπάρξει καμία οικονομική επιβάρυνση στο δήμο και κατ΄ επέκταση στους δημότες.


  • Είναι αλήθεια ότι για να πετύχουμε αυτούς τους τρείς στόχους συναντήσαμε πολλές δυσκολίες, διοικητικές και γραφειοκρατικές και χρειάστηκε να συνεργαστούμε, να πιέσουμε, αλλά και να συγκρουστούμε.

Όμως με επιμονή, διεκδικητικότητα και μεθοδικότητα, χωρίς επικοινωνιακά τεχνάσματα, ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια και σήμερα με ολοκληρωμένες μελέτες και πλήρη χρηματοδότηση φτάσαμε στη δημοπράτηση του έργου η οποία ολοκληρώθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

  • Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αρχή του νέου έτους, το έργο ξεκινά και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βάσει του χρονοδιαγράμματος της σύμβασης της Περιφέρειας θα έχει ολοκληρωθεί, δίνοντας τη δυνατότητα πέραν της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αποκατάστασης της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της γέφυρας της οδού Στέφανου Σαράφη.

Στην προσπάθεια ορισμένων που για αντιπολιτευτικούς λόγους επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το θέμα, με καταγγελίες περί αδικαιολόγητων καθυστερήσεων, δεν θα θέλαμε να σταθούμε.

  • Η διοίκηση του δήμου και οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε με σταθερά και ολοκληρωμένα βήματα να εργαζόμαστε, αντιμετωπίζοντας το όποια προβλήματα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της πόλης μας, προς όφελος των συμπολιτών μας και μόνο.
Με τη διαβεβαίωση ότι βρισκόμαστε επιτέλους μπροστά στο τελικό στάδιο επίλυσης του σημαντικού αυτού προβλήματος, ζητάμε για λίγο ακόμα την υπομονή των συμπολιτών μας, κατανοώντας απολύτως τα δικαιολογημένα παράπονά τους, για τις συνέπειες που υφίστανται από την ύπαρξη του προβλήματος.


  • Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου