Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Εκβιάζουν τους εργαζόμενους στην ΚΕΔΗΦ με πληρωμή και μεταφορά στο δήμο Φυλής

 
 Στην αιφνιδιαστική κίνηση να υπογράψει, κυριολεκτικά εν μια νυχτί και, κυρίως, να ανακοινώσει τη μεταφορά 14 εργαζομένων της ΚΕΔΗΦ στο δήμο, χωρίς ακόμα να έχουν γίνει οι απαραίτητες
ενέργειες και να υπάρχουν οι σχετικές αποφάσεις, προχώρησε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να εκβιάζει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων της Κοινωφελούς, συνδέοντάς την με την αποστολή τιμολογίων από την Επιχείρηση, τα οποία πάντως όπως κατήγγειλε ο Γκίκας Χειλαδάκης βρίσκονται από το καλοκαίρι στο συρτάρι του δημάρχου, χωρίς ουδέποτε να πάνε επίτροπο ως όφειλαν.

  • Εφόσον δεν κατάφερε να εκπαραθυρώσει από τη θέση του προέδρου τον κ. Χειλαδάκη καθώς η Αποκεντρωμένη τον δικαίωσε, η διοίκηση του δήμου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τους 57 εργαζόμενους ως πολιορκητικό κριό στη διαμάχη της μαζί του. Έτσι και χθες ο κ. Παππούς επανέλαβε ότι θα πληρώσει τους υπαλλήλους μόνο όταν σταλούν τα σχετικά τιμολόγια από την Κοινωφελή.
Παράλληλα, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού ανακοίνωσε ότι υπέγραψε την απόφαση μεταφοράς 14 εργαζομένων στο δήμο από την ΚΕΔΗΦ, οι οποίοι δουλεύουν σε υπηρεσίες του δήμου στο Ζεφύρι και το εργοτάξιο.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, για να μπορεί να υπάρξει μεταφορά εργαζομένων, πρέπει πρώτα να πάρει τη σχετική απόφαση μετακίνησης η ΚΕΔΗΦ, να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο, να πάνε οι φάκελοι των εργαζομένων στην επίτροπο για προληπτικό έλεγχο και να σταλεί στην Αποκεντρωμένη για την τελική έγκριση. Διαφορετικά, καμία απόφαση δεν έχει βάση και ισχύ.
Το σημαντικότερο, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για εργαζόμενους από την πρώην ΚΕΔΗΖ (Κοινωφελή Ζεφυρίου) οι οποίοι είχαν προσληφθεί με απόφαση της Φωτεινής Γιαννοπούλου και, μετά τον Καλλικράτη, πέρασαν στην ΚΕΔΗΦ με τη διαπιστωτική πράξη που ενέκρινε τη συγχώνευση και δεν μπήκε στην ουσία της πρόσληψής τους.

Καλά γνωρίζοντες τονίζουν ότι «αν κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία γύρω από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους μπορεί να υπάρξουν δυσάρεστες καταστάσεις» και υπενθυμίζουν με νόημα ότι αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις «θα το είχε αντιμετωπίσει και ο Μπουραΐμης εφόσον αυτοί οι άνθρωποι δεν εδράζονται σε κάποιο πρόγραμμα και είναι στον αέρα».

  • Το γεγονός επεσήμανε και ο ίδιος ο κ. Χειλαδάκης στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας με νόημα ότι ενδεχόμενη μεταφορά τους στο δήμο θα περάσει από προληπτικό έλεγχο. Επιπλέον, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προέδρου της ΚΕΔΗΦ σε τιμολόγια της επιχείρησης που έχει ο δήμαρχος στο συρτάρι του και δεν έχουν σταλεί στην επίτροπο και τα οποία αφορούν στη μισθοδοσία των εργαζομένων ενώ ζήτησε να μάθει με ποια σύμβαση και ποια διαδικασία γίνεται η σίτιση απόρων του δήμου από εταιρία catering.
 Από την πλευρά του, ο κ. Παππούς αρνήθηκε ότι έχει στο γραφείο του τα τιμολόγια ενώ αναφορικά με τη σίτιση άπορων οικογενειών, ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση «έχει καλούς φίλους που τη βοηθούν μέχρι να γυρίσει ο προϋπολογισμός και να προχωρήσει» αλλά δεν απάντησε με ποια σύμβαση και ποια νόμιμα παραστατικά γίνεται αυτό.
πηγή: doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου