Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Εγκαινιάστηκε η 4η κατοικία υποστηριζόμενης διαβίωσης στο Εργαστήρι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας


Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης για τον ευγενή σκοπό, ο οποίος εμπνέει ένα σημαντικό αριθμό ατόμων, ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία «Το Εργαστήρι» άνοιξε και
επίσημα την πόρτα της 4ης, κατά σειρά, κατοικίας υποστηριζόμενης διαβίωσης στα Άνω Λιόσια.
Τα εγκαίνια της κατοικίας τέλεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, της δημόσιας ζωής, της Αυτοδιοίκησης, χορηγών, φίλων, εθελοντών και υποστηρικτών του σημαντικού αυτού έργου.

  • Εννέα ακόμα άτομα με αναπηρία θα μπορούν, στο εξής, να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους με ασφάλεια, όταν οι δικοί τους άνθρωποι δε θα μπορούν πλέον να τους υποστηρίξουν, με τη λειτουργία της 4ης κατοικίας υποστηριζόμενης διαβίωσης. Όνειρο ζωής και φιλόδοξος στόχος μια χούφτας ανθρώπων που, στην πορεία των χρόνων, πολλαπλασιάστηκαν γιατί κατάφεραν να αφυπνίσουν με το πάθος και την έμπνευσή τους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπουν σήμερα, έστω και μέσα από τεράστιες δυσκολίες, το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα και τα παιδιά τους να γεμίζουν χαρά, ενθουσιασμό και, κυρίως, να πορεύονται στη ζωή τους με ασφάλεια και προστασία.

Εγκαινιάζοντας την 4η κατοικία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο 2003, 13 χρόνια πριν, όταν ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος είχε εγκαινιάσει την πρώτη δομή του ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη για το Εργαστήρι, το οποίο κοινωνικό κόσμημα. «Αν αναλογιστεί κανείς ποιες είναι οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρει σε ποιους απευθύνεται και σε ποια κατάσταση βρίσκεται το κοινωνικό κράτος, τότε θα αντιληφθεί τη μεγάλη αξία της προσφοράς τους» επεσήμανε.
πηγή: doxthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου