Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Περικύκλωση και όχι κατάληψη του δημαρχείου Φυλής στις 28/1/16 λόγω Προκόπη Παυλόπουλου

Σε κατάληψη των δημαρχείων όλης της χώρας και άλλων υπηρεσιών των δήμων, όπως ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί και γκαράζ προχωρά αύριο Πέμπτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10:00 έως τις 14:00.

Στο δήμο Φυλής, εξαιτίας της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου στο δημαρχείο για την αναγόρευσή του σε επίτιμο δημότη του δήμου, οι εργαζόμενοι δε θα προχωρήσουν σε κατάληψη αλλά σε περικύκλωση του κτιρίου από τις 11 έως τις 14.00.

  • Κύριο θέμα για τους εργαζόμενους του δήμου, εκτός από το ασφαλιστικό, είναι και η άμεση πληρωμή των 57 εργαζομένων της ΚΕΔΗΦ, στους οποίους η διοίκηση του δήμου αρνείται, με προφάσεις, να καταβάλει τα δεδουλευμένα.
Σημειώνεται, ότι το διάστημα της κατάληψης οι κατά τόπους σύλλογοι θα ενημερώσουν τους δημοτικούς υπαλλήλους για τις επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και για την προετοιμασία των μελλοντικών κινητοποιήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
  • Η Ομοσπονδία ενημέρωσε τους συλλόγους – μέλη της ότι μπορούν με απόφασή τους, να επαναπροσδιορίσουν τα δημοτικά κτίρια που θα καταληφθούν αλλά και να προσαρμόσουν το χρόνο της κινητοποίησης, λαμβάνοντας υπόψη τα κατά τόπους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συνθήκες εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και ενημέρωση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου