Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Σύσκεψη για υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των Δήμων


Στις 21 Δεκεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης παραβρέθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης
Κουρουμπλής, με συμμετέχοντες τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣΔΑ κ. Κώστα Πουλάκη, τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργιο Πατούλη, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Ηρακλή Γκότση, τον κ. Γιάννη Σγουρό ως εκπρόσωπο της ΕΝ. ΠΕ και τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη.

Κεντρικό θέμα της σύσκεψης αποτέλεσε η υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των Δήμων.

Μετά από ένα γόνιμο διάλογο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση την τελευταία πενταετία και τις εκρηχτικές τους διαστάσεις, διαμορφώθηκε ένα πλαίσιο συμφωνία με δύο βασικά σημεία:

§ Την εξέταση της δυνατότητας για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων των Δήμων προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

§ Την εκπόνηση και εκτέλεση αναπτυξιακού προγράμματος από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού για μελέτες και επενδύσεις καθώς και την επιχορήγηση έργων αυτεπιστασίας δήμων με μικρό προϋπολογισμό και αυξημένα κοινωνικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, ο οποίος λίγες μέρες πριν συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου και τη δυνατότητα του Ταμείου να συμμετέχει σε επενδύσεις στην πόλη μας, συμμετείχε στο διάλογο μεταφέροντας την εμπειρία και τον προβληματισμό του αλλά και προτάσεις για την ανάκαμψη και ανάπτυξη των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου