Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ: Η διοίκηση Παχατουρίδη αποδεικνύει πρακτικά το μένος της ενάντια στις διεκδικήσεις των εργαζομένων

 
Έγινε  αδυσώπητος κυνηγός  της προπαγάνδας  του ΠΑΜΕ για την συμμετοχή στην   απεργία  που πραγματοποιήθηκε   στις 12 Νοέμβρη , συναγωνιζόμενη  τη διοίκηση Καμίνη , (ξηλώνοντας αφίσες και πανώ ) στήνοντας παράλληλα    απεργοσπαστικό μηχανισμό με την συνεπικουρία  εργοδοτικών
συνδικαλιστών για να τσακίσει την επιτυχία της απεργίας ,βγάζοντας απορριμματοφόρα τα βαθιά μεσάνυχτα .
 «Φροντίζει»  να υπάρχουν τέτοιες συνθήκες εργασίας για τους Εργαζόμενους  , με σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικό  εξοπλισμό (εργαλεία , ξεχαρβαλωμένες σκάλες ) παρόλο που η ίδια εγκρίνει κονδύλια στα  Δημοτικά συμβούλια , τα οποία δεν αξιοποιούνται .
 «Εξάντλησε» όλα τα ένδικα μέσα με εφέσεις για να μην πάρουν οι Εργαζόμενοι το επίδομα των 175 ευρώ , ενώ διεκδικεί μέσω  δικαστικής  οδού ( εκ νέου)   τα ποσά που κέρδισαν οι Εργαζόμενοι  στα ΤΣΑ με τελεσίδικη απόφαση .  
 Περιέκοψε  τον ήδη πενιχρό μισθό των σχολικών καθαριστριών κατά 10% σε σχέση με πέρσι και μάλιστα αφήνοντας τες απλήρωτες τους μήνες  Οκτώβριο και Νοέμβριο .
 Πεισματικά αρνιόταν   σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να δώσει  το λόγο στην επιτροπή αγώνα  5μηνων εργαζομένων για να εκφράσουν τις διεκδικήσεις τους (μέτρα προστασίας εργατικό ατύχημα , άδειες κλπ) και με προβοκάτσια και την παρουσία  δυνάμεων  καταστολής αντιμετώπισε την κατάληψη του δημαρχείου που η ίδια , ανάγκασε να πραγματοποιήσουν οι  Εργαζόμενοι ώστε να  διεκδικήσουν  τα δικαιώματα τους . Από την άλλη συνεπικουρεί  και στηρίζει την φόροληστεία και τις ιδιωτικοποιήσεις με :
 Την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στα οικονομικά των δήμων δηλαδή την μονιμοποίηση τους συμφώνα με την πρόταση του πρόεδρου της  ΚΕΔΕ μιας και εκφράζει την πλειοψηφία των Δημάρχων.
 Την απαλλαγή των μεγαλοεπιχειρηματιών από τα δημοτικά τέλη βάση του τελευταίου     νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ
 Την προώθηση ΣΔΙΤ και στην διαχείριση των απορριμμάτων υιοθετώντας τον κεντρικό    σχεδιασμό που προωθεί η συγκυβέρνηση όπου και συζητήθηκε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.
Οι Εργαζόμενοι έχουμε την πείρα πλέον για να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας ,δεν φτάνει μόνο να γνωρίζουμε την δυναμη μας πρέπει και να την αξιοποιήσουμε ,  για  να υπερασπιστούμε τα δικαιωματα μας .


  • ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου