Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Νέα απόπειρα απαγωγής παιδιού. Αυτή τη φορά στο Αιγάλεω! Ανάστατοι οι γονείς




Αποτυχημένη απόπειρα απαγωγής ενός 10χρονου μαθητή έγινε έξω από κέντρο ξένων γλωσσών κοντά στο Άλσος του Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) την Τρίτη και αυτό χάρις σε έναν περαστικό ο οποίος
απλά στάθηκε και κοίταζε επίμονα να δει τι συμβαίνει μέσα στο σκοτάδι.

  • Το περιστατικό εξελίχθηκε την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα όταν ένας 10χρονος μαθητής νομίζοντας ότι τελείωσε το διαγώνισμα του κατέβηκε από τον πρώτο όροφο για να βγεί στον ισόγειο. Εκεί δεν είδε κάποιον συμμαθητή του ή γνωστό του να τον περιμένει οπότε αποφάσισε να ανέβει πάλι στην τάξη.

Επιστρέφοντας να ανέβει στις σκάλες άγνωστος άνδρας τον άρπαξε, του φίμωσε το στόμα με το χέρι του και παρέσυρε το παιδί απέναντι, μέσα στο Άλσος. Εκεί τον περίμενε δεύτερος συνεργός και μέσα στο σκοτάδι προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το παιδί, το οποίο προσπαθούσε να αντιδράσει με όποιο τρόπο μπορούσε, χωρίς να μπορεί να φωνάξει. 

  • Την κρίσιμη στιγμή κάποιος περαστικός άκουσε τους θορύβους και προσπαθούσε να δει μέσα στο σκοτάδι τι ακριβώς συμβαίνει.

Βλέποντας τον οι δύο συνεργοί  χαλάρωσαν την προσπάθεια να ακινητοποιήσουν τον 10χρονο για να μη δώσουν υποψίες. Σε αυτό το σημείο λειτούργησε το ένστικτο του παιδιού και με μια απότομη κίνηση κατάφερε να τους ξεφύγει και άρχισε να τρέχει.
Τέτοια ήταν η αγωνία και η ένταση του μικρού που έτρεξε όσο πιο μακριά μπορούσε χωρίς να κοιτάζει πίσω του και βλέποντας ένα φούρνο μπήκε μέσα και κρύφτηκε χωρίς ούτε και ο ίδιος ο φούρναρης να  τον καταλάβει.

  • Σε κατάσταση σοκ το παιδί  ζήτησε λίγο νερό από τον υπάλληλο και τότε μόνο κατάλαβαν την παρουσία του και εξιστόρησε την περιπέτεια του!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία ενημερώθηκαν οι γονείς και προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο παιδί.
Σύμφωνα με τις πηγές μας την επόμενη μέρα ο μικρός μαθητής αναγνώρισε έναν από τους δράστες από φωτογραφία στο Αστυνομικό τμήμα πράγμα που σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας ήταν ήδη σεσημασμένος .
Η απόπειρα στο Αιγάλεω είναι μια από τις πολλές απόπειρες αρπαγής ανηλίκου που έχουν γίνει μέσα στο 2015

 Το βίντεο που πρόβαλε το ITV

  • Είναι ο εφιάλτης των γονιών και όμως μπορεί να συμβεί πάρα πολύ εύκολα…. Χρειάζεται περίπου ένα λεπτό ώστε κάποιος να παρασύρει ένα παιδί λίγο πιο μακριά από τους γονείς του και τελικά να το απαγάγει.

Το βίντεο που πρόβαλε το ITV αποτελεί ένα πείραμα που δείχνει παιδιά να παίζουν σε ένα πάρκο.
Όταν τα πλησίασε ένας άγνωστος άνδρας και μέσα σε ένα λεπτό κατάφερε να τα πείσει να απομακρυνθούν από το πάρκο μαζί του. Τα επτά από τα εννέα παιδιά τον ακολούθησαν χάρη στους καλούς του τρόπους. Τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών,σύμφωνα με το kaltsa.net, ακολούθησαν τον άγνωστο άνδρα ο οποίος τους ζήτησε να τον βοηθήσουν να ψάξουν για το σκύλο του που είχε χάσει και ενώ η μητέρα τους καθόταν λίγο παραπέρα.

  • Το πείραμα απέδειξε αυτό που όλες οι μητέρες φοβούνται ότι δηλαδή όσο και αν έχουν νουθετήσει το παιδί τους να μην μιλάει και να μην απομακρύνεται από την οικογένειά του είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχαστούν και να παρακούσουν τις συμβουλές.

Οι ειδικοί που εμφανίστηκαν στη συγκεκριμένη εκπομπή που προβλήθηκε πριν από ένα μήνα συμβουλεύουν τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά από το βλέμμα τους.

{youtube}fNht2atNUJ0{/youtube}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου