Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση εργασίας μεταξύ των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπαλάφα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου μεταξύ των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Παναγιώτη
Κουρουμπλή και του Υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπαλάφα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν κρίσιμα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν γένει αλλά και ειδικά τους δήμους της Δυτικής Πλευράς του λεκανοπεδίου.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα όπως:

-το δαιδαλώδες γραφειοκρατικό σύστημα, που οδηγεί σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις ακόμα και επειγόντων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους δημότες.

-την ανάγκη αναδιοργάνωσης των συγκοινωνιακών γραμμών σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αθήνας, καθώς ταλαιπωρείται για ώρες ο πολίτης προκειμένου να προσεγγίσει μια περιοχή ολίγων χιλιομέτρων μακριά του.

-την ανάγκη ενίσχυσης των δήμων με μόνιμο προσωπικό λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και της απαγόρευσης νέων προσλήψεων.

-την ανάγκη αξιοποίησης προγραμμάτων σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας που θα ανανεώσουν βασικές υποδομές των δήμων και θα εξοικονομήσουν οικονομικούς πόρους.

-την προώθηση και αξιοποίηση προτάσεων φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να ενισχυθεί η λειτουργία του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής « Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (πρώην Λοιμωδών) για να μπορεί να καλύπτει βασικές ανάγκες υγείας των πολιτών.

Τόνισε ότι είναι ώρα αποφάσεων αλλά και άμεσων ενεργειών. Τα προβλήματα επείγουν, περιθώρια καθυστερήσεων δεν υπάρχουν, οι δημότες μας κρίνουν όλους αυστηρά, γιατί βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα μέσα σε μία σκληρή καθημερινότητα.
                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου