Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Μπάμπης Καούκης: O προϋπολογισμός του Δήμου Ιλίου είναι χωρίς φιλοσοφία και προσανατολισμό!

 
Η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι οι κορυφαίες στιγμές ενός Δήμου. Με τις προτάσεις μας πρέπει να δείξουμε στο δημότη πού θέλουμε να οδηγήσουμε το Δήμο. Από εδώ, δηλαδή φαίνεται ο σχεδιασμός της δημοτικής Αρχής.
  • Από εδώ φαίνεται το όραμα και η διάθεση για ανάπτυξη του Δήμου.
Εμείς πάντως δε βλέπουμε κανένα όραμα.
Είναι μια αντιγραφή του τεχνικού προγράμματος 2014 και του 2015 και εδώ φαίνεται καθαρά η γύμνια της διοίκησής που ασκήσατε τόσα χρόνια στο Δήμο.
  • Δυστυχώς είμαστε ένας Δήμος ο οποίος βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο των Αθηνών και ακόμα έχει χωμάτινα ή ανύπαρκτα πεζοδρόμια σε αρκετές συνοικίες.
Ένας Δήμος χωρίς ολοκληρωμένες ασφαλτοστρώσεις, χωρίς διανοίξεις οδών, χωρίς ανανέωση του εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας και περιβάλλοντος, χωρίς δημοτικό κολυμβητήριο, χωρίς χώρους στάθμευσης και υπόγειου σύγχρονου πάρκινγκ, χωρίς ραδιοτηλεοπτικό μουσείο το οποίο θα έδινε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη περιοχή, χωρίς μεγάλα και σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα και άλλα πολλά.
  • Μας λέτε πάλι για τα έργα που υλοποιεί ή πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος, τα οποία χρηματοδοτούνται ή πρόκειται να ενταχθούν για χρηματοδότηση από προγράμματα του ΕΣΠΑ ή άλλα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Δεν σας είδα όμως να βγείτε μπροστά στο δημοψήφισμα και να υπερασπιστείτε την Ευρωπαϊκή πορεία τους Δήμου.
Δεν σας είδα να βγείτε μπροστά και να υπερασπιστείτε όλα τα έργα και τις δράσεις που τρέχουν στο Δήμο μας με Ευρωπαϊκά προγράμματα.
Δεν σας είδα να βγείτε μπροστά και να υπερασπιστείτε όλους αυτούς τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο Δήμο και στις τεχνικές εταιρείες και πληρώνονται από Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Μόνο εμείς ως Δημοτική Ισοπολιτεία το πράξαμε, καθαρά και ξάστερα.
Εσείς λουφάξατε και κοιτάξατε μη χάσετε τους αριστερούς ψήφους της δεύτερης Κυριακής και συντελέσατε ώστε το ΟΧΙ στην Ευρώπη, δηλαδή ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή πορεία του Δήμου Ιλίου να φτάσει το 70% στο Δήμο μας.
  • Τι μας λέτε λοιπόν τώρα για υλοποίηση τεχνικού προγράμματος με βάση τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, όταν δεν ξέρουμε τι πραγματικά πιστεύετε εσείς και οι Σύμβουλοί σας για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και του Δήμου μας.
Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της.
Σας τα έχουμε πει και άλλες φορές, σας τα ξαναλέμε και θα σας τα λέμε συνέχεια, μέχρι να δούμε σημάδια σοβαρότητας, σταθερότητας και σύνεσης.
Έως τώρα όλο το σκηνικό μου θυμίζει λίγο θεατρική παράσταση.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά μας πείσατε ότι δεν έχετε σχέδιο και όραμα για τις συνοικίες μας και πάτε όπου φυσάει ο άνεμος. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη θεατρική παράσταση και απέχουμε ως παράταξη από το συγκεκριμένο θέμα.
  •    Για τον προϋπολογισμό, Δήμου Ιλίου 2016

Τι να πρωτοκοιτάξουμε σ΄αυτόν τον προϋπολογισμό όταν για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουμε στο νου μας τις πρόσφατες πλημμύρες με το υποβαθμισμένο δίκτυο όμβριων υδάτων και τις κακοτεχνίες και παρατυπίες σε όλο το Δήμο;;;
  • Κακοτεχνίες και παρατυπίες που δυστυχώς συνεχίζονται με αποτέλεσμα πλέον, να κινδυνεύουν και ζωές αθώων δημοτών μας.
Η κατάρτιση του προϋπολογισμού ενός Δήμου είναι από τις κορυφαίες αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου και από τις πιο σημαντικές αποστολές του.
Στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι βασικοί πυλώνες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η διοίκηση του Δήμου και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθήσει προκειμένου να διαχειριστεί με σύνεση, σοβαρότητα και διαφάνεια τα οικονομικά του, να σταθεί δίπλα στους δημότες σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και ταυτόχρονα να οδηγήσει το Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται δυστυχώς στον προϋπολογισμό του Δήμου ΙΛΙΟΥ έτους 2016, τον οποίο καλούμαστε να αξιολογήσουμε.
Έτσι και Πέρυσι μας είπατε ότι ο προϋπολογισμός θα ανέλθει στο ποσό των 37.218.988 ευρώ και τελικά έφτασε να διαμορφωθεί στο ποσό των 39.677.193,27€
  • Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό κενού περιεχομένου, με την έννοια ότι περιέχει τα έξοδα μισθοδοσίας και τις λειτουργικές δαπάνες του Δήμου, μοιρασμένα σε αμέτρητους κωδικούς και πολλές σελίδες.
Για δε το κομμάτι των επενδύσεων, δηλαδή των έργων που πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος κατά τη διάρκεια της χρονιάς έτσι ώστε να θέσει τις βάσεις για μια αναπτυξιακή πορεία, η πρόταση της Διοίκησης είναι μόνο ότι αφορά έργα και δράσεις από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, δηλαδή Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Όραμα και φαντασία μηδέν.

Άρα λοιπόν Τι να αξιολογήσουμε και τι να ψηφίσουμε;

  • Να ψηφίσουμε ένα προϋπολογισμό που σύμφωνα με το Παρατηρητήριο δεν είναι ρεαλιστικός;
  • Να ψηφίσουμε 75.000 ευρώ για να κάνετε δημόσιες σχέσεις;
  • Να ψηφίσουμε 43.500 ευρώ για συνδρομές σε εφημερίδες;
  • Να ψηφίσουμε 92.000 ευρώ αόριστα, έτσι για διάφορα έξοδα;
  • Να ψηφίσουμε για τις προμήθειες τροφίμων, κρέατος και καθαριότητας όταν δεν έχουμε μια σαφή εικόνα απογραφής, ώστε να δούμε τι υπάρχει κάθε 10 Γενάρη για τη προηγούμενη χρήση και δεν ξέρω και εάν υπάρχουν και πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής μεταξύ προμηθευτών και Δήμου και μετά και κατά το μοίρασμα στις αρμόδιες δράσεις και τμήματα του Δήμου όπου είναι και οι τελικοί αποδέκτες αυτών;;;
Και εάν πάρουμε και το πιο απλούστατο παράδειγμα, τη πρόσφατη καταγγελία του κ.Ξενάκη στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο που μας είπε ότι σε έλεγχο που έκανε σε σακούλα δικαιούχου του κοινωνικού παντοπωλείου και είδε προϊόντα να λείπουν, όλοι καταλαβαίνουμε ότι σίγουρα δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος πουθενά και στο τέλος το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι δεν ξέρουμε τι δίνουμε και τι μας μένει ως απόθεμα κάθε τέλος τους έτους.
  • Επίσης μας λέτε Να ψηφίσουμε πολλές χιλιάδες ευρώ για συντήρηση και επισκευή των μεταφορικών μέσων, την ώρα που μπορούσατε να έχετε βρει άλλους τρόπους για αγορά ή ενοικίαση καινούργιων οχημάτων φιλικά προς το περιβάλλον και πιο ασφαλή για τους εργαζόμενους;;;

Να ψηφίσουμε τα ελάχιστα χρήματα που δίνονται για την επισκευή των σχολικών κτιρίων;;
Να ψηφίσουμε τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, αντί για τη μείωση της γραφειοκρατίας;;
Να ψηφίσουμε ένα ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟ προϋπολογισμό που συνεχώς θα αναμορφώνεται;;;


  • Καταλήγοντας και συνοψίζοντας πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που δεν περιλαμβάνει τις επιλογές εκείνες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην άρση των αδιεξόδων του Δήμου, έναν προϋπολογισμό χωρίς φιλοσοφία, χωρίς προσανατολισμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, χωρίς όραμα, γι’ αυτό και τον καταψηφίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου