Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Εργατική Λέσχη Περιστερίου: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ακολουθώντας τυφλά τις εντολές της τετράδας των Δανειστών συνεχίζει την ολομέτωπη επίθεση που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες εθελόδουλες κυβερνήσεις

της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ενάντια στη λαϊκή οικογένεια . Αφού ισοπέδωσαν μισθούς , συντάξεις ,ξεθεμελίωσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα , διέλυσαν ότι είχε απομείνει από τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις παροχές υγείας
ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ
Οι αδηφάγοι γύπες των τραπεζών δε χόρτασαν τόσα χρόνια από το ξεζούμισμα των φτωχών βιοπαλαιστών, δεν τους έφτανε που τα φέσια τους φορτώθηκαν στο προϋπολογισμό μετατρέποντας το χρέος τους σε χρέος μας ματώνοντας οικονομικά τα λαϊκά στρώματα στο όνομα της Ανακεφαλαιοποιήσης και στη προστασία της ιερής αγελάδας της ρευστότητας
ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΤΕΓΗ
Το πρόσφατο νομοσχέδιο που αφορά τους πλειστηριασμούς και τα «κόκκινα δάνεια» Δεν Προστατεύει τη κατοικία αντίθετα ανοίγει διάπλατα τον δρόμο ξεπουλήματος της έναντι πινακίου φακής στα γεράκια των τράπεζων και στα ξένα Funds που περιμένουν στη γωνία για να κατασπαράξουν ότι αποκτήθηκε με κόπο και ιδρώτα .Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα άθλιο νομοσχέδιο που θα σφίξει ακόμα περισσότερο τη θηλειά γύρω από το λαιμό κάθε νοικοκυριού που υποφέρει ήδη από την ακρίβεια των βασικών αγαθών , τις συνεχόμενες φοροεπελάσεις , τον ΕΝΦΙΑ και άλλα μέτρα που επεκτείνουν τη φτωχοποίηση
Το Περιστέρι είναι μια λαϊκή περιοχή που τα τελευταία χρόνια βιώνει πολύ έντονα τα αποτελέσματα των πολιτικών εξαθλίωσης των μνημονίων που επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα . Στη πόλη μας η ανεργία είναι σε επίπεδα ρεκόρ , η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία χτυπάει κόκκινο ενώ οι λιγοστοί εργαζόμενοι υποχρεώνονται να ζουν την ανασφάλεια των ελαστικών εργασιακών σχέσεων .Η ολομέτωπη επίθεση των τελευταίων χρόνων στα εισοδήματα έχει φέρει τη μέση Περιστεριώτικη οικογένεια στα όρια της απόγνωσης αφού αγκομαχά να εξασφαλίσει ακόμα και τα αναγκαία για την επιβίωση , τα νέα αντιλαϊκά μέτρα έρχονται να επιδεινώσουν τη κατάσταση για όλους μας και να θέσουν σε κίνδυνο την κατοικία για ακόμα περισσότερα νοικοκυριά του Δήμου μας .
Η Υπεράσπιση των βασικών μας δικαιωμάτων, όπως αυτό της διασφάλισης - εξασφάλισης της στέγης δεν μπορεί να περιμένει άλλο .Κόντρα στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια, καλούμε σε λαϊκή εγρήγορση , αυτο-οργάνωση και άμεση κινητοποίηση.
• Άμεση και καθολική προστασία της στέγης των λαϊκών νοικοκυριών του Περιστερίου από κατασχέσεις – πλειστηριασμούς τραπεζών και κράτους.
• Απαγόρευση της πώλησης από τις τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, των «κόκκινων δανείων», ειδικά των στεγαστικών.
• Απελευθέρωση των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων από τα χρέη προς τράπεζες και κράτος. Διαγραφή των χρεών των άνεργων προς το κράτος και τις τράπεζες.
• Κάτω οι αντιλαϊκοί φόροι. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Να πληρώσει το κεφάλαιο για την περιουσία και τα κέρδη του.
Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς, οργανώνουμε το κίνημα και δημιουργούμε κύτταρο αντίστασης σε κάθε γειτονιά της πόλης μας .
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

  •  Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ξυλοτεχνία, είσοδος από Παρασκευοπούλου)

στις 6:00 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου