Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Πρόταση για διακριτική παρουσία των Αστυνομικών της Γειτονιάς σε γυμνάσια και λύκεια των Αχαρνών

 
Πρόταση για διακριτική παρουσία των Αστυνομικών της Γειτονιάς σε γυμνάσια και λύκεια των Αχαρνών, κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, κατάθεσαν τα μέλη της Ένωσης
γονέων Αχαρνών κατά τη συνάντηση που είχαν με κλιμάκιο Αστυνομικών από το συγκεκριμένο θεσμό.


  • Στις Αχαρνές ο θεσμός του «Αστυνομικού της γειτονιάς» αποτελείται από 10 άτομα, με υπηρεσιακά δίκυκλα τα οποία κινούνται στους τομείς που έχουν καθοριστεί με βάση τη κοινωνική τους σημασία. Στη συνάντηση το Δ.Σ της Ένωσης γονέων περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν έξω από τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου- επί καθημερινής βάσεως- παραβατικά στοιχεία κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Σε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, γονείς και αστυνομικοί, εξέτασαν διάφορα μοτίβα συνεργασίας και συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με τους συλλόγους ώστε να γνωρίζουν τι ,ακριβώς, συμβαίνει και να συνεργαστούν για τον έλεγχο αυτών των φαινομένων. Στο μεταξύ, δεν έχει περάσει αρκετός καιρός, από τη συνάντηση διευρυμένου κλιμακίου Αστυνομικών με τον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό ο οποίος είχε ζητήσει την εποπτεία των σχολείων για την αποφυγή βανδαλισμών και καταστροφών.
πηγή: doxthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου