Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΠΥΡΟ ΤΖΟΚΑ

Την Παρασκευή 23/10/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Σπύρο Τζόκα, στην έδρα του Δήμου Πετρούπολης.

Παρόντες ήταν,επίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φιλίππου Αθανάσιος, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μαλαθρίτης Νικόλαος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τις ζημιές που προκλήθηκαν στην πόλη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων της 22ης Οκτωβρίου 2015.
Ακολούθως, συζητήθηκαν οι διαδικασίες και ενέργειες που απαιτούνται, έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι κάτοικοι του Δήμου Πετρούπολης, οι οποίοι επλήγησαν από την θεομηνία της 22ης Οκτωβρίου 2015. Επιπλέον, ο Αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στις υποδομές του Δήμου (δρόμοι, πεζοδρόμια, φρεάτια κλπ.).
 
Στα πλαίσια αυτά τονίστηκε από πλευράς Διοίκησης ο προγραμματισμός και η εκτέλεση ενεργειών για τη διευθέτηση ροών του ρεύματος Γεώργιζα, στην περιοχή του Πανοράματος (έργο που αφορά τους Δήμους Πετρούπολης και Ιλίου), αλλά και η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Περικλέους (Πετρούπολη, Περιστέρι). Η Διοίκηση επισήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη την μεγάλη σημασία διευθέτησης των εν λόγω έργων, για την δρομολόγηση των οποίων, η αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια και στο συναρμόδιο Υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου