Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

“Δέματα αλληλεγγύης” από το Ίλιον πήραν το δρόμο τους για την Μυτιλήνη

Το δρόμο προς τη Μυτιλήνη πήρε το μεσημέρι της Παρασκευής πληθώρα ρουχισμού και παιχνιδιών για τους πρόσφυγες που συγκεντρώθηκαν στο Ίλιον. Δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν συγκινητικά στο διαρκές κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συνεργασία Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης» για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Τα είδη αυτά συλλέχθηκαν στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης «Ομπρέλα» και αυτή τη φορά ξεπέρασαν τα 33 δέματα. Πρόκειται κυρίως για χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια (αντρικά, γυναικεία, παιδικά), κλινοσκεπάσματα (κουβέρτες, σεντόνια, παπλώματα), καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά. Τα είδη πρώτης ανάγκης, αφού πρώτα ομαδοποιήθηκαν και οργανώθηκαν σε πακέτα από μέλη της δημοτικής παράταξης και εθελοντές, παραδόθηκαν στο υποκατάστημα του Περιστερίου της εταιρίας courrier «Γενική Ταχυδρομική». Η εν λόγω εταιρία θέλοντας και εκείνη να συνεισφέρει στην κάλυψη των πρώτων αναγκών των προσφύγων που επί μήνες τώρα καταφθάνουν στη χώρα μας, έχει αναλάβει, με δική της επιβάρυνση, την μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης, ανεξαρτήτου προορισμού, όγκου ή βάρους.

Τα δέματα θα έχουν ως τελικό αποδέκτη την εθελοντική συλλογικότητα οργανώσεων και πολιτών Λέσβου «Το Χωριό του Όλοι μαζί». Η συλλογικότητα αυτή αποτελεί ένα συντονιστικό δίκτυο αλληλεγγύης που συμβάλλει στο συντονισμό της προσπάθειας για την στήριξη των προσφύγων που διαμένουν στο νησί.

Η προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πρόσφυγες, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται κανονικά και τις επόμενες μέρες και θα συνεχίζεται για όσο υπάρχει ανάγκη. Οι πολίτες που θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να φέρνουν καθημερινά τα είδη που έχουν να προσφέρουν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης και Πολιτισμού «Ομπρέλα», στην οδό Μενελάου 90, στο Ίλιον, κατά τις πρωινές (10πμ – 2μμ) και τις απογευματινές ώρες (6μμ – 9μμ).

Ευχαριστούμε όλους και όλες για τη συνεισφορά σας!
allileggya-poli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου