Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

42 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη…
Με τα μάτια στραμμένα στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, βλέπουμε μας, πολέμους, φράχτες, προσφυγιά, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά και ρατσιστικά καθεστώτα.

 Από αυτή την άποψη το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτά φέτος ξεχωριστή σημασία. Συναντιέται με την ανάγκη της αλληλεγγύης των λαών , της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και της διεθνιστικής ενότητας όλων των κυριαρχούμενων, καθώς και με τους καθημερινούς αγώνες για ψωμί – παιδεία – ελευθερία , καταπάτηση ακόμη και των δημοκρατικών ελευθεριών και των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Από τους νεκρούς μετανάστες του Αιγαίου και τους αμέτρητους μικρούς Ασλάν , μέχρι τις δολοφονικές επιθέσεις στην Τουρκία και το Παρίσι, ο σύγχρονος "πολιτισμένος" κόσμος αποκαλύπτει το αποκρουστικό του πρόσωπο .
Τα κροκοδείλια δάκρυα των ισχυρών της γης δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν: θρηνούμε ανθρώπινα θύματα στο βωμό των γεωπολιτικών σχεδιασμών . Δικοί τους οι πόλεμοι, δικοί μας οι νεκροί.
Το Πολυτεχνείο το 1973 μας έδειξε τη δύναμη και την αποτελεσματικότητα του οργανωμένου λαού ,ο οποίος μπορεί να συντρίψει τους μονόδρομους και να ανοίξει νέους δρόμους για την ικανοποίηση των αιτημάτων του λαϊκού –εργατικού κινήματος.
O φετινός Νοέμβρης πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αγώνα και ανατροπής. Να γεμίσουν οι δρόμοι με κόσμο με αίτημα την λαϊκή κυριαρχία, για να ηττηθεί η πολιτική των Μνημονίων και της σύγχρονης βαρβαρότητας των αγορών .
Μέρες μνήμης, αγώνα κ διεκδίκησης δικαιωμάτων …το Πολυτεχνείο μας δείχνει σταθερά το δρόμο για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και δικό μας χρέος να δώσουμε τους δικούς μας αγώνες ως άξιοι συνεχιστές εκείνης της γενιάς των αγωνιζομένων φοιτητών.

  • Στέφανος Παπαδόπουλος
  • Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη των Ενεργών Πολιτών για την Ανατροπή στο Περιστέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου