Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πάει για καγγελάριος ο Σόιμπλε

Την πιθανότητα η Ανγκελα Μέρκελ να εγκαταλείψει την καγκελαρία της Γερμανίας πριν τη λήξη της θητείας της και να «μετακομίσει» στην ηγεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών,

«αφήνοντας στο πόδι της» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβάλλει ως πιθανό σενάριο το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και άλλα ΜΜΕ της χώρας.
Κατά τις πηγές αυτές, η κ. Μέρκελ φέρεται να δέχεται πολύ ισχυρές πιέσεις να πάρει τη θέση της γενικής γραμματέα του ΟΗΕ, μετά και το ρόλο της στην προσφυγική κρίση και το βάρος που θα έχει η παρουσία της στον Οργανισμό.
Σε αυτή την περίπτωση, πάντα κατά τα γερμανικά ΜΜΕ που αναπαράγουν το σενάριο, μεταβατικός καγκελάριος θα διοριζόταν ως τις επόμενες εθνικές εκλογές στη Γερμανία ο νυν υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Συνεχίζει να βάλλει κατά της Ελλάδας
Ο τελευταίος συνεχίζει να διατηρεί εχθρική στάση προς τη χώρα μας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας τα τελευταία χρόνια, στην γαλλική Liberation.
Οπως αποκάλυψε, στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup από την οποία είχε αποβληθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης, 15 υπουργοί είχαν ταχθεί υπέρ του Grexit έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα και την κατάσταση έσωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας, της Κύπρου και της Ιταλίας.
Αναφερόμενος στη θέση που κράτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τότε είπε πως ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε: «Οι Έλληνες είναι ένας μεγάλος λαός αλλά η Ελλάδα δεν είναι κράτος».
Ο Γερμανός πολιτικός χαρακτηρίζει «διστακτικό» τον Αντώνη Σαμαρά στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και χαρακτηρίζει «ανοησίες» τα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας πως τα χρήματα από τις γερμανικές αποζημιώσεις - επανορθώσεις θα κάλυπταν το χρέος.
Ερωτηθείς για το ελληνικό δημοψήφισμα ο Β. Σόιμπλε είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του και αποπροσανατόλισε τους πάντες.
dytikoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου