Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο Καραγκιόζης Μετανάστης» σε τρία δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής

 
Πραγματοποιήθηκε η παράσταση «Ο Καραγκιόζης Μετανάστης» σε τρία δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Πήλιον Όρος» σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής


  • Με τη συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πήλιον Όρος» πραγματοποίησε τρεις δωρεάν παραστάσεις σε δημοτικά σχολεία της Δυτικής Αττικής (6ο Δημοτικό Σχολείο Νεοκτίστων Ασπροπύργου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου και 10ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας), στις 15, 16 και 20 Οκτωβρίου 2015, αντιστοίχως.
Οι εν λόγω παραστάσεις εντάσσονται στο συνολικότερα έργο «Όλοι μαζί μέσα στην παράγκα» (χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου για την Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες» με σκοπό τη μύηση των παιδιών του στο μαγικό κόσμο του θεάτρου σκιών, αποκαλύπτοντας τα μυστικά της τέχνης, και δημιουργώντας μαζί τους την παράσταση με κοινωνικά ευαισθητοποιημένα μηνύματα με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη.

  • Ο συνδυασμός της τέχνης με την εκπαίδευση, την παιδεία, τα μηνύματα αλληλοβοήθειας, συνεργασίας και την ψυχαγωγία, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για μια σοβαρή προσπάθεια προσέγγισης των παιδιών, περνώντας μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της αντίστοιχες κοινωνικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, ιδιαίτερα σε χωρικές ενότητες της περιοχής μας με έντονα προβλήματα διαπολιτισμικών συγκρούσεων ή/και έλλειψη πρόσβασης σε πολιτιστικά αγαθά. Δείτε το υπόλοιπο αυτής της ανάρτησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου