Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Δήμος Περιστερίου τίμησε τον Δημήτρη Φωλόπουλο


  • Ανδρέας Παχατουρίδης: "Ίσως, λαός και Δήμαρχος μαζί, να μην έχει ξανασυμβεί να ενσωματωθούν τόσο πολύ αρμονικά, στο ίδιο κοινωνικό καλούπι"
 
   Ο Δήμος Περιστερίου πραγματοποίησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2015, εκδήλωση τιμής για τον Δήμαρχο-σύμβολο Δημήτρη Φωλόπουλο, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι του, στην ιστορία της πόλης μας σε κοινωνικό, πολιτικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υποδομών.  

"Ερχόμαστε, μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια απουσίας του από την πόλη μας,- ποτέ όμως από τη σκέψη, τη μνήμη μας και τις καρδιές μας, -να τον τιμήσουμε, όπως εμείς, οι σημερινοί διάδοχοί του, νομίζουμε πως του αξίζει", τόνισε στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, προσθέτοντας: "Με την δική μου εμπειρία μετά από 13 χρόνια στο τιμόνι αυτής της πόλης, με τα δικά μου μάτια και την δική μου σκέψη να γυρίζει πίσω, εκεί, στα πέτρινα χρόνια αυτού του τόπου, λέω πως... ίσως, λαός και Δήμαρχος μαζί, να μην έχει ξανασυμβεί να ενσωματωθούν τόσο πολύ αρμονικά, στο ίδιο κοινωνικό καλούπι".                                         
 
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση πραγματοποίησαν οι Επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Αλέξανδρος Πλέστης, Φώτης Κουγιουμτζής, Γρηγόρης Τημπλαλέξης και Πάνος Παπανικολάου, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βαγγέλης Κουρής. Στα πλαίσια του αφιερώματος, προβλήθηκε ένα ιστορικό βίντεο με τη φωνή της Αιμιλίας Υψηλάντη για τη αυτοδιοικητική του θητεία του Δημήτρη Φωλόπουλου, σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την πατρίδα μας. Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό ταξίδι από τον λαϊκό τραγουδιστή Λάκη Χαλκιά, με τραγούδια που αγάπησε ο αείμνηστος Δημήτρης Φωλόπουλος. Το κοινό στο χώρο του Άλσους Περιστερίου είχε δυνατότητα να επισκεφθεί έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή του Δημήτρη Φωλόπουλου, μέσα από τα αρχεία του Εκδότη της τοπικής εφημερίδας "Αναγέννηση" Δημήτρη Λυμπερόπουλου.      
                                           
Το "παρών" έδωσαν ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου