Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Αδυνατούμε να πληρώσουμε τους εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης λόγω απαράδεκτης καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων


Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β. λειτουργεί επί σειρά ετών κοινωνικές και πολιτιστικές δομές, οι οποίες παρέχουν πολύτιμο έργο στην πόλη και τους δημότες μας.


  • Τα πιστεύω μας για την αξία των δομών αυτών, σε συνδυασμό με συνετή οικονομική μας διαχείριση, μας οδήγησε, παρά την οικονομική κρίση και τη συρρίκνωσή τους, να θέλουμε αλλά και να μπορούμε όχι μόνο να τις συνεχίσουμε αλλά και να τις επεκτείνουμε.
Είναι γεγονός ότι και στο δήμο μας, όπως σχεδόν σε όλους τους άλλους δήμους, έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στην μισθοδοσία του προσωπικού της Δημοτικής Επιχείρησης, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δικαίως διαμαρτύρονται, και κατανοούμε απόλυτα τις μεγάλες οικονομικές ανάγκες που έχει κάθε εργαζόμενος, κάθε νοικοκυριό, κάθε οικογένεια.
  • Μέρος της αντιπολίτευσης, για τους δικούς της λόγους, που όλοι αντιλαμβανόμαστε, καταγγέλλει το συγκεκριμένο ζήτημα ρίχνοντας την ευθύνη των καθυστερήσεων στην διοίκηση του δήμου. Όμως όλοι γνωρίζουν και οι εργαζόμενοι και η αντιπολίτευση ότι η απασχόληση σε αυτές τις κοινωνικές δομές μισθοδοτικά καλύπτεται κυρίως μέσω εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ότι για την καθυστέρηση της χρηματοδότησής τους δεν ευθύνεται ο δήμος, αλλά η κεντρική διοίκηση.
Ενδεικτικά αναφέρουμε έως σήμερα ότι καθυστερούν οι παρακάτω χρηματοδοτήσεις προς την Δημοτική Επιχείρηση:
  • 59.104,62 από εθνικούς πόρους/ΕΕΤΑΑ, 31.428,24 από Περιφέρεια, 66.960,00 από ΕΣΠΑ/ΕΕΤΑΑ, 6.790,91 από ΕΕΤΑΑ, 24.583,64 από ΕΣΠΑ/ΕΕΤΑΑ, 34.695,31 από Υπ.Πολιτισμού & Αθλητισμού, 23.433,00 από Υπ.Πολιτισμού & Αθλητισμού και 60.133,28 από ΕΣΠΑ, Υπ.Εσωτερικών, Υπ. Κοιν. Ασφ.
Τα παραπάνω ποσά σχεδόν ολοκληρωτικά αφορούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση. Γι αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση της καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων, δεν έχουμε μείνει ούτε στιγμή απαθείς. Οι επισκέψεις μας στα αρμόδια υπουργεία και τους φορείς χρηματοδότησης είναι συνεχείς και έχουμε συγκρουστεί με όλους τους αρμόδιους, απαιτώντας να σταματήσουν θεωρώντας ότι είναι αδικαιολόγητες. Και με πρωτοβουλία δική μας έχουμε ενεργοποιήσει σε αυτήν την κατεύθυνση και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης ΠΕΔΑ, ΚΕΔΕ, καθώς το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί όλους τους δήμους.
Σ΄αυτήν την διεκδικητική μας στάση θέλουμε μαζί τους εργαζόμενους, γιατί είμαστε στην ίδια πλευρά.
  • Όσοι πραγματικά θέλουμε να σταματήσει η καθυστέρηση της χρηματοδότησης των προγραμμάτων και να δοθεί οριστική λύση στο φλέγον αυτό πρόβλημα της έγκαιρης μισθοδοσίας των εργαζομένων στην Δημοτική Επιχείρηση, πρέπει να στοιχηθούμε μαζί, έτσι ώστε ο αγώνας μας να φέρει επιτέλους άμεσα αποτελέσματα.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου