Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ένωση Γονέων Περιστερίου: "Χειρότερη από την περσινή η φετινή σχολική χρονιά"

Αγαπητοί γονείς,
Για ακόμα μια φορά η σχολική χρονιά αρχίζει με συσσωρευμένα προβλήματα, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης και της συνεχιζόμενης επίθεσης, όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια.
Η νέα χρόνια, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερή θέση, να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας που συνεχώς μεγαλώνει με νέα μέτρα και νέα μνημόνια. Με λιγότερους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες να βρίσκονται στον αέρα,  σχολεία με απλήρωτους λογαριασμούς (δεν έχει δοθεί ακόμα η 3η δόση χρηματοδότησης), με λιγότερα τμήματα και παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες κλουβιά, σε κτίρια ασυντήρητα, επί της ουσίας ακατάλληλα και επικίνδυνα, με ζητήματα που μεγαλώνουν κάθε μέρα που περνάει.
  •  Μέσα σ’ αυτή την κατάσταση, η Ένωση Γονέων Περιστερίου, καλεί τους γονείς που ματώνουν καθημερινά για τα παιδιά τους, να αρνηθούν την οποιαδήποτε καταβολή χρημάτων τους ζητηθεί, από τους υπεύθυνους Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων για γραφική ύλη και υλικά εργασιών στο μάθημα της καλλιτεχνίας, της τεχνολογίας, βιβλία λογοτεχνίας κλπ. Καθώς και τα απαραίτητα ξενόγλωσσα βιβλία του Λυκείου.  
  • Να απαιτήσουν από κοινού με τους συλλόγους γονέων, την κάλυψη των πιο πάνω αναγκών, από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Περιστερίου. 
«Ένα παιδί μεγαλώνει. Ορκιστείτε να χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του. Να μάθει να γράφει σ’ αγαπώ, να κρατάει μπράτσο τον ήλιο. Σ’ ένα ανθισμένο περιβόλι».                                                                                       Γ. Ρίτσος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου